Cover van boek Feniksbloed
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Clavis | 2020 | 343 pagina's
ISBN: 9789044834611

Feniksbloed

Emil en Brighton groeien op in New York. Al van kinds af aan verafgoden ze de spreukwachters, een legendarische groep mensen met speciale krachten die de magische wereld beschermen. Emil is het  tegenovergestelde van zijn tweelingbroer. Hij is zachtaardig, werkt in een museum en is openlijk homo. Toch krijgt hij op zijn achttiende magische krachten - en Brighton niet. Plots maakt Emil deel uit van een de spreukwachters en een leven dat hij eigenlijk niet wil, tot de grote ontzetting van zijn broer. 

Adam Silvera combineert het thema van 'LGBTQ+' met fantasy, iets dat nog niet vaak gebeurt is maar wel voor een heel interessant personage zorgt. 'Feniksbloed' is het eerste deel van een serie. 

Lees een stukje

Ik staar naar een gif van Emils brandende vuist en klik dan verder naar Instagram, waar zijn volgersaantal is vertienvoudigd. Onder zijn laatste foto, die bij een recensie van een of andere graphic novel hoort, zijn allerlei reacties verschenen die daar niks mee te maken hebben. Iemand wil bijvoorbeeld weten of Emil alleen werkt of lid is van een crew. 
Het lijkt me sterk dat hij dit voor mam geheim zal kunnen houden. 
Misschien vecht Emil op dit moment wel voor zijn leven, en toch benijd ik hem - mijn supernova-superster van een broer. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
vinnie
04/12/2022
0

het is een goed boek, ik raad het aan voor gay people aangezien het hoofdpersonage dat is. Ik weet niet hoeveel boeken er zijn maar ik wil wel het tweede boek zeker lezen. Ik zal het aan andere mensen aanraden, ze zullen het ook willen lezen👍.

mantinsert
15/10/2021
5

echt een supertof boek!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren