Cover van boek De dagen van de bluegrassliefde
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2022 | 148 pagina's
ISBN: 9789045127415
Dit boek staat in de lijsten HolebiBestemming bib: ver weg

De dagen van de bluegrassliefde

Op weg naar een zomerkamp in Amerika ontmoet de Tycho de Noorse Oliver. De twee raken hopeloos verliefd op elkaar, wat voor nogal wat problemen zorgt. Ze worden het kamp uitgezet en Tycho gaat met Oliver mee naar Noorwegen. En daar wordt alles anders.

Tycho’s verliefdheid wordt raak beschreven, net als de twijfels die opduiken wanneer hij merkt dat Oliver in zijn eigen omgeving niet durft te bekennen dat hij homo is. Zeker niet aan zijn voetbalvrienden...

Lees een stukje

Tycho lag achterover op zijn bed. Oliver zat naast hem. Hij deed zijn best het koordje van zijn voetbalbroek uit de knoop te krijgen. Het leek of alles in de kamer, openstaande tassen, tandenborstel, kleren, wekker, planken, weefgetouw en uitgetrapte schoenen, probeerde heel gewoon te zijn. Niets aan de hand. Tycho voelde zich gerustgesteld. De dingen deden nergens moeilijk over. Dingentroost, dacht Tycho. Dodedingentroost.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.965515
;;;;
01/12/2015
0

ik heb het nog niet gelezen maar het lijkt mij top

Simon Devriendt
14/02/2011
0

Het verhaal was zeer realistisch en pakkend. Het was vlot geschreven, het is makkelijk in 1 dag uit te lezen. Omdat het boek niet erg lang is, komt het ook niet langdradig over. Toen ik het boek las kon ik me wel voorstellen hoe homo's zich voelen als ze zich nog niet ge-out hebben en ik denk dat dat één van de doelen van de schrijver is. Kort gezegd: zeker een aanrader!

Simon Devriendt
07/02/2011
0

Dit boek las zeer vlot en was zeer realistisch. Zeker het personage Oliver vond ik zeer geloofwaardig, in een omgeving waar hij niemand kent kan hij zichzelf zijn, maar als hij terugkomt in zijn eigen omgeving wordt hij zeer voorzichtig. Ik vind wel niet dat dit boek thuishoort binnen de categorie sport, want in het verhaal speelt dit geen zo'n grote rol.

Pieter Peeters
25/11/2010
0

een goed boek en een realistische weergave van wat homo's in het echt meemaken.

Anna van As
29/12/2006
0

Leuk geschreven

PiWi
17/04/2004
0

Veel te kort !

Wat vind JIJ?

Aantal sterren