Cover van boek Het kankerkampioenschap voor junioren
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2015 | 215 pagina's
ISBN: 9789045117805

Het kankerkampioenschap voor junioren

Wat begint als een quasi zorgeloos verhaal met de 15-jarige Max in de hoofdrol, ontaardt in een nachtmerrie als bij de tiener lymfeklierkanker wordt vastgesteld. Meteen neemt Max zich voor te vechten.
Wat volgt is een lijdensweg langs ziekenhuizen, behandelingen met chemo, operaties. Max geneest inderdaad, maar dan volgt een tweede ‘vijand’: zijn allesverlammende angst om te hervallen.

Edward van de Vendel en Roy, de jongen die dit echt overkwam, schreven samen dit verhaal. Geen sentimentaliteit of overdreven dramatiek, maar een levendig en rijk verhaal over wanhoop én euforie, over ziek zijn, en voetbal, en meisjes, en beste vrienden. Een beklijvend en oprecht verhaal, dat raakt en nog lang blijft nazinderen. En misschien nóg beter dan ‘Een weeffout in onze sterren’.

Lees een stukje

Dit is het ziekste spelletje dat ik ooit heb gespeeld – maar ik kan ongelooflijk slecht tegen mijn verlies, dus ik ga niet dood. Dan weet je dat alvast. Ik vertel het hele verhaal, ik vertel alles wat er gebeurd is. Ik weet nu dat dat belangrijk is. Er komt bloed in voor en het gaat flink stinken. Maar er is ook vriendschap en liefde en zo. O, en als je volhoudt beloof ik je dit: aan het eind ga ik naakt.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 2 stemmen
marie
21/10/2020
4

?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren