Cover van boek Oliver
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2015 | 207 pagina's
ISBN: 9789045116136

Oliver

Oliver groeit in een modelgezin op, bewijst wekelijks z’n talent als keeper en is onafscheidelijk met z’n neef Bendik. Maar aan dat onbezorgde leventje komt een einde wanneer zijn vader choquerende bekentenissen doet. Oliver verschanst zich bij Bendik, maar zo'n vlucht uit de realiteit kan niet blijven duren. Steeds meer beseft Oliver dat volwassenen ook maar wat aanmodderen, en dat het tijd wordt om zichzelf opnieuw op de kaart te zetten.

In Oliver leer je de zwijgzame, beetje stugge Oliver kennen. Het is een erg sterk portret van een jongen die blutsen en builen oploopt terwijl hij opgroeit. Maar vooral is het een verhaal over vriendschap en vertrouwen, familie en liefde. Over de grote thema’s des levens dus. Dat het geschreven is in een bijzondere taal, met erg mooie zinnen en beelden, is mooi meegenomen.

Dit is het vierde boek over Oliver en Tycho, na De dagen van de bluegrassliefde en Ons derde lichaam, en de bundel Chatbox met gedichten van Tycho. Allemaal de moeite waard!

Lees een stukje

'Kom nou zitten,' zegt zijn moeder. 'Ik begrijp het niet,' zegt Oliver. 'Oké dan,' zegt zijn moeder. Ze haalt adem. 'Je vader bracht een katje mee. Om me gunstig te stemmen. Dat had hij zo bedacht. Je weet dat wij al jaren een huisdier willen en hij niet. Hij komt ermee aanzetten om het gemakkelijker te maken dat...' Ze pakt de rand van de bar vast. 'Hij kwam vertellen dat hij al een tijdje... Ja, verdomme, weet ik veel, Oliver. Hij heeft een ander. Anderen. Dat kwam hij even zeggen. Hij zegt dat hij er kapot van is.'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.05
4.1/5 6 stemmen
relshazly
01/11/2016
0

super boek, echt fantastisch

Wat vind JIJ?

Aantal sterren