Cover van boek Stille meisjes
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
PerspectivesArt9 | 2017 | 103 pagina's
ISBN: 9782372450379

Stille meisjes

'Doe je rokje eens omhoog!' 'Lekker hoor, die rode schoentjes!' 

Ongevraagd aangesproken worden op straat, gewoonweg omdat je een rokje of hoge hakken draagt. Klinkt dat herkenbaar? Stille meisjes demonstreert hoe het is om een meisje te zijn. In korte episodes worden de ervaringen van verschillende tieners en twintigers getoond: lastiggevallen worden op de tram, ongepaste opmerkingen krijgen op café, je onveilig voelen op de fiets naar huis... Een aaneenschakeling van korte verhaaltjes die elkaar snel opvolgen. 

De tekst in deze graphic novel werd geschreven door Salomé Joly, een jonge Zwitserse studente rechten, en getekend door Sibylline Meynet. Het kleurenpalet is warm: rozig, rond en elegant, als een instagramfilter, maar de inhoud is ontnuchterend. Een werk dat de vinger op de wonde van deze maatschappij legt. Ja, er werden reeds belangrijke stappen gezet naar gelijkheid tussen mannen en vrouwen, maar de impact van alledaagse seksisme is vernietigend.

Lees een stukje

Als het een troost mag wezen, ik word elke morgen nageroepen op weg naar school. Door die kerels op die nieuwe bouwwerf... Ze zijn even oud als onze vaders. Het is smerig! 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren