Cover van boek Catfish blues
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2022 | 224 pagina's
ISBN: 9789045126906
Dit boek staat in de lijst Holebi

Catfish blues

Texas, een niet erg populaire 14-jarige jongen, is stapelverliefd op André, een klasgenoot en zijn complete tegenpool. André zelf is  ook verliefd op Amy, het meisje waarmee hij sinds kort heftig instagramt. Alleen is Amy niet echt wie ze lijkt te zijn. In een poging om dichter bij de liefde van zijn leven te komen, wordt Texas een catfisher en bedenkt hij Amy. Wat eerst onschuldig begint, escaleert vrij snel. De vrienden van André vermoeden dat hij gecatfisht wordt en André wil erg graag met Amy afspreken, om het ongelijk van zijn vrienden aan te tonen. Alsof dat nog niet genoeg is, duikt plots Hikma op, de echte Amy. Als ook zij niet blijkt te zijn wie ze zegt te zijn, komt Texas wel in erg nauwe schoenen terecht…

Hoe echt zijn mensen op hun sociale mediaprofielen? Kan je nog wel iets vertrouwen van wat je online te zien of te lezen krijgt? Sara Lövestam schrijft zonder opgeheven vinger en met de nodige humor over het hedendaagse onderwerp dat catfishing heet.

Lees een stukje

Mijn hart heeft de tijd om een paar keer extra hard te bonken terwijl hij typt. Nu gaat hij het zeggen. Nu raapt hij al zijn moed bijeen en zegt hij dat hij meer van jongens houdt. Nu.

André: Meisjes zoals jij

Ik kan niet beschrijven hoe dubbel het voelt als ik dat lees. Hij heeft het tegen Amy, hij wil een meisje met borsten en haar gezicht en haren. Maar ik kan het jij Amy niet scheiden van het jij dat ik zelf ben. Het doet pijn en tegelijkertijd word ik er warm van. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Ember
06/05/2022
4

Leuk boek! Gaat over een jongen die niet blij is met zijn lichaam. De sms’jes zijn ook erg leuk om te lezen. Aanrader voor de mensen die geïnteresseerd zijn in boeken over seksualiteit, gender en liefde.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren