Cover van boek Als vuur
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2020 | 246 pagina's
ISBN: 9789045124483
Dit boek staat in de lijsten HolebiZomerBestemming bib: ver weg

Als vuur

In Stockholm zouden de wegen van de vijftienjarige Anna en Lou elkaar nooit gekruist hebben. Lou’s familie is erg rijk, terwijl Anna’s vader zijn best moet doen om elke maand rond te komen. Ze lijken niets met elkaar gemeen te hebben. Dat verandert wanneer de meisjes dezelfde veerboot nemen naar een Zweeds eilandje. Lou en Anna worden langzaam verliefd op elkaar, maar Lou durft thuis niet te vertellen dat ze op een meisje valt. Zal hun liefde de zomer overleven? 

1 Zweeds eilandje, 2 meisjes, 101 gevoelens. Een verhaal over ontluikende liefde, weemoedig en rooskleurig. 

Lees een stukje

Lou kijkt niet in de richting van de boten. Dat hoeft ook niet. Ze weet dat er iets beweegt bij box 16. Een gebogen rug en handen die iets doen waar botenmensen goed in zijn, een sproetige neus die waarschijnlijk niet haar kant op wijst, een mond die heeft gezegd: ‘Ik val eigenlijk meer op meisjes’, en twee geconcentreerde wenkbrauwen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.4
4.4/5 5 stemmen
Ines Monfort
17/05/2023
3

Ik vond het boek wel leuk, maar in het begin vond ik het heel saai en dacht ik dat ik het niet leuk ging vinden. Maar dan werd het leuker, het is een heel vlot verhaal en leuk om te lezen. Het is een heel interessant boek en de personages zijn heel leuk. Aanrader voor mensen die graag liefdesboeken lezen.

Jennifer Saeys
24/04/2023
4

Ik vond het verhaal in het begin saai omdat  ik niet wist over wat het ging, ik moest ook telkens terugbladeren om te zien over wat het ging. Nadien, ongeveer toen ik in de helft zat, kon ik niet meer stoppen met lezen. 😂 Het personage dat mij het meest aansprak was Anna omdat Anna ondanks alles wat ze heeft meegemaakt toch nog een heel vrolijk meisje is. Het meest romantische stukje zelf vond ik toen Lou Anna kuste. Ik zou het boek zeker aanraden als je van romantiek en de zomer houdt!

Elise
05/12/2022
0

Het is een leuk boek met een realistische verhaallijn. Het is een aanrader als je graag over romantiek leest. Maar af en toe een beetje saai. In het begin is het een klein beetje moeilijker om te volgen. Het is ook een boek dat wel wat trager gaat. Daarom is dit een verdiende 4 sterren.

Zarah
16/02/2022
5

Kei leuk boek, ik zou nu naar de bib gaan ☺️!

falke
01/10/2021
0

☺️echt een super tof boek zeker een aanrader☺️

Wat vind JIJ?

Aantal sterren