Cover van boek Zoek me tussen de sterren
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Young & Awesome | 2018 | 317 pagina's
ISBN: 9789025875503
Dit boek staat in de lijsten Boeken voor Harry Potter fansAlleen zijn

Zoek me tussen de sterren

Op school praat Eliza tegen niemand, maar online heeft ze wel vrienden. Ze schrijft en tekent een online strip Monsterzee, die ongelofelijk populair is. Monsterzee is haar geheim en bijna niemand weet dat Eliza de bedenker is. Wallace, een nieuwe jongen op school, zet haar veilige anonimiteit op de helling. Wallace is namelijk een Monsterzee-superfan die fanfiction schrijft. Geleidelijk groeien hij en Eliza naar elkaar toe. Plots heeft Eliza een vriend, iemand bij wie ze zichzelf kan zijn. Hoe lang verzwijgt haar identiteit als maker van Monsterzee?

Zoek met tussen de sterren bevat enkele striptekeningen en fragmenten uit Monsterzee. Verder staan er ook chatgesprekken in, wat vlot en realistisch leest. Een gelaagd verhaal voor iedereen die ooit troost vond in fandom, de gedeelde liefde voor verzonnen werelden en personages. 

Lees een stukje

Ik heb nog nooit een fan in het echt ontmoet. Ik had er tot nu nooit over nagedacht, en het voelt heel vreemd. Al die mensen die Monsterzee lezen zijn nummers op het scherm. Reacties, views, likes. Hoe groter de aantallen, hoe minder menselijk het lijkt. Voor je het weet, vergeet je dat het mensen zijn zoals Wallace. Zoals ik. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren