Cover van boek Zonderling
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2019 | 463 pagina's
ISBN: 9789000365463

Zonderling

Lazlo’s hele leven staat in het teken van twee mysteries: tweehonderd jaar geleden raakte alle contact met de machtige stad aan de andere kant van de woestijn verbroken, en: vijftien jaar geleden werd de naam van die stad volledig uitgewist en vervangen door het woord ‘Ween’. Nu vraagt Ween om hulp, en Lazlo grijpt zijn kans met beide handen. Ween heeft haar tirannieke goden vermoordt, maar hun schaduw hangt nog over de stad. En wie is het meisje met de blauwe huid dat Lazlo in zijn dromen ziet?

Dit boek vertelt een prachtig verhaal, vol diverse personages waar je heel veel van gaat houden, waarin er erge maar ook hartverwarmende dingen gebeuren, en waarvan de schaal veel groter is dan het in het begin lijkt. Taylor’s schrijfstijl is vloeiend en poëtisch en schildert de magie in je hoofd terwijl je leest. Wie al fan was van haar eerdere reeks, Dromendochter, zal zeker opnieuw betoverd worden. Zonderling is het eerste deel van twee, en je begint best pas met lezen als je beide boeken in handen hebt!

Lees een stukje

Wat de naam van de verdwenen stad betreft, die was ook verdwenen. Maar Lazlo zou nooit vergeten hoe hij in zijn hoofd had gevoeld. Het had gevoeld als kalligrafie, als kalligrafie geschreven met honing, en dichterbij kwam hij – of wie dan ook – er niet bij. Het was niet alleen bij hem en broeder Cyrus zo. Overal waar de naam te vinden was geweest – op de rug van boeken met verhalen over de stad, in de oude, vergeelde registers van kooplui die er goederen hadden gekocht, verweven met de herinneringen van iedereen die er ooit over had gehoord – was hij simpelweg uitgewist en vervangen door de naam Ween.
Dat was het nieuwe mysterie.
Dit, daar twijfelde Lazlo nooit aan, was magie.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 8 stemmen
Joschka
07/02/2023
5

Goed boek.

Joschka
07/02/2023
5

Geweldig boek, zeker een aanrader.

Jutta
09/03/2020
5

“Zonderling” is één van de beste, mooiste, afschuwelijkste boeken die ik ooit heb gelezen. Als je het leest, kan je je, door de prachtige beschrijvingen, de droom- en nachtmerrietaferelen perfect voorstellen. Het is het perfecte boek voor iedereen die houdt van fantasieverhalen die zich afspelen in een wereld die zowel prachtig als verschrikkelijk is, met een sausje van romantiek eroverheen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren