Cover van boek Schim en Schaduw
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Blossom | 2014 | 340 pagina's
ISBN: 9789020679748

Schim en Schaduw

Wanneer Alina op de Schaduwvlakte beroep moet doen op een magische kracht waarvan ze zelf niet wist dat ze die had, wordt ze ingelijfd bij de Grisha. Vanaf nu verandert alles in het leven van haar en Mal. Zij is de eerste Lichtmeester sinds generaties, en Mal is de enige die Morotsova’s mystieke hert kan opsporen. Samen vormen ze de laatste hoop voor de Duisterling, die zo zijn eigen plannen heeft met de Schaduwvlakte.

Dit is het razend spannende eerste deel van de Grisha-reeks. Met de zware en belangrijke keuzes die Alina en Mal moeten maken, en de wereld vol haat en nijd van de Grisha, houdt dit verhaal je vanaf de eerste pagina op het puntje van je stoel.

Lees een stukje

Ongevraagd kwam er een herinnering naar boven: Mal en ik, die naast elkaar op een stoel zaten in de bibliotheek van de hertog. We bladerden door een groot, in leer gebonden boek. Daar kwamen we per toeval een illustratie van een volcra tegen: lange, smerige klauwen, leerachtige vleugels en rijen vlijmscherpe tanden om mensenvlees mee te verscheuren. Na vele generaties lang leven en jagen op de Schaduwvlakte waren de volcra blind geworden, maar volgens de legende konden ze mensenbloed al van kilometers afstand ruiken. Ik wees naar de bladzijde en vroeg: ‘Wat houdt hij daar vast?’
Ik hoor Mal nóg in mijn oor fluisteren: ‘Ik denk… Volgens mij is het een voet.’

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.25
3.3/5 6 stemmen
T
13/09/2017
0

Dit boek is gewoon een wauw-boek, lees het alsjeblieft gewoon, anders bega je een grote fout.
Gewoon lezen, verplicht

Wat vind JIJ?

Aantal sterren