Cover van boek Schim en Schaduw
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Blossom | 2014 | 340 pagina's
ISBN: 9789020679748
Dit boek staat in de lijst TikTok boeken

Schim en Schaduw

Wanneer Alina op de Schaduwvlakte beroep moet doen op een magische kracht waarvan ze zelf niet wist dat ze die had, wordt ze ingelijfd bij de Grisha. Vanaf nu verandert alles in het leven van haar en Mal. Zij is de eerste Lichtmeester sinds generaties, en Mal is de enige die Morotsova’s mystieke hert kan opsporen. Samen vormen ze de laatste hoop voor de Duisterling, die zo zijn eigen plannen heeft met de Schaduwvlakte.

Dit is het razend spannende eerste deel van de Grisha-reeks. Met de zware en belangrijke keuzes die Alina en Mal moeten maken, en de wereld vol haat en nijd van de Grisha, houdt dit verhaal je vanaf de eerste pagina op het puntje van je stoel.

Lees een stukje

Ongevraagd kwam er een herinnering naar boven: Mal en ik, die naast elkaar op een stoel zaten in de bibliotheek van de hertog. We bladerden door een groot, in leer gebonden boek. Daar kwamen we per toeval een illustratie van een volcra tegen: lange, smerige klauwen, leerachtige vleugels en rijen vlijmscherpe tanden om mensenvlees mee te verscheuren. Na vele generaties lang leven en jagen op de Schaduwvlakte waren de volcra blind geworden, maar volgens de legende konden ze mensenbloed al van kilometers afstand ruiken. Ik wees naar de bladzijde en vroeg: ‘Wat houdt hij daar vast?’
Ik hoor Mal nóg in mijn oor fluisteren: ‘Ik denk… Volgens mij is het een voet.’

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.6875
3.7/5 8 stemmen
Robin
17/01/2024
5

Ik ben altijd al een lezer geweest, maar de manier waarop ik werd meegesleept door dit boek heeft me echt laten zien wat lezen allemaal met je kan doen. En dat allemaal dankzij Leigh Bardugo. Ik heb niet alleen het eerste boek maar ook het laatste helemaal uitgelezen (het zevende boek). En ik zeg je eerlijk, ik heb niet één slecht woord over de reeks te zeggen. Elk personage is verschillend en enorm inspirerend. Ik heb door het boek dingen geleerd en mezelf gevonden. Als je eenmaal in het verhaal zit raak je er zeer lastig uit en dat is zeker en vast positief! Daarom raad ik alle tieners die van fantasy houden zeker aan dit boek te lezen, want ik garandeer je... het stelt niet teleur! 

19/10/2023
5

Zeer goede boeken vol actie

Barbera Gordon
13/10/2022
0

Mijn zus zegt dat het ❤️ boeken zijn ❓

Barbera
13/10/2022
5

super❤️❤️❤️

Kasper
13/09/2021
0

Een heel tof boek ook voor kinderen van 12 jaar

Hanne
01/07/2021
4

Origineel en leuk verhaal in een interessante wereld en met leuke personages.

NS
20/05/2021
3

Shadow and Bone

Een enorm bijzonder verhaal, gebaseerd op het oude Rusland. Leigh Bardugo, schrijfster van het boek, heeft alles zeer mooi en gedetailleerd beschreven. Hierdoor is het veel makkelijker om je in het boek in te leven. Het fantasy-aspect in het boek is zeer en uniek, waardoor je zeer nieuwsgierig wordt in hoe de magie in die wereld werkt. Qua spanning is dit boek iets minder, voornamelijk omdat dit het eerste boek van een trilogie is, dus eigenlijk een soort kennismaking is van de 'grishaverse' (de wereld van de grisha). Op het einde van het verhaal wordt het wel ontzettend spannend, maar het eindigt met een cliffhanger. Hierdoor krijg je instant zin om het vervolg te lezen. Ondanks enkele negatieve aspecten, vond ik het boek het lezen waard en raad ik het zeker aan!

(P.S.: Er staat nu een gloednieuwe serie op Netflix die gebaseerd is op ‘Shadow And Bone’. Ook zeker een aanrader om eens te kijken!)

T
13/09/2017
0

Dit boek is gewoon een wauw-boek, lees het alsjeblieft gewoon, anders bega je een grote fout.
Gewoon lezen, verplicht

Wat vind JIJ?

Aantal sterren