Cover van boek List en leugens
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Blossom | 2015 | 538 pagina's
ISBN: 9789020679847

List en leugens

Meesterdief Kaz Brekker krijgt de kans om de tot de verbeelding sprekende som van 30 miljoen kruger te verdienen. Het enige wat hij daarvoor moet doen, is een gevangene ontvoeren uit het ondoordringbare IJsfort en hem veilig afleveren in Ketterdam. Om die taak tot een goed einde te brengen, heeft hij een paar compagnons nodig die elk de beste zijn in hun vak. Alleen zijn die compagnons allemaal criminelen, en kunnen ze elkaar niet luchten of zien.

Ontmoet de meesterdief, de spion, de scherpschutter, de heksenjager, de hartenwringer en de explosievenexpert: zes heerlijke personages met meer kleine dan grote kantjes. Terwijl ze aan meest ambitieuze uitbraak ooit werken, laten ze langzaam zien dat er meer zit onder hun bravoure. Een boek voor fans van films en series zoals Ocean’s Eleven, Leverage, Hustle, The Magnificent Seven en The Italian Job.

Dit het boek speelt zich af in dezelfde wereld als de Grisha-trilogie, maar je kan ze perfect los van elkaar lezen.

Lees een stukje

Kaz leunde naar achteren. ‘Wat is de simpelste manier om iemands portemonnee te jatten?’
'Mes op de keel?’ vroeg Inej.
'Pistool in de rug?’ zei Jesper.
'Gif in zijn drankje?’ opperde Nina.
'Jullie zijn allemaal vreselijk,’ zei Matthias.
Kaz zuchtte diep. ‘De simpelste manier om iemands portemonnee te jatten is door te zeggen dat je zijn horloge gaat stelen.’

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.61875
3.6/5 9 stemmen
T
03/11/2017
0

Echt een tof boek, al vond ik de vorige reeks (De Grisha, zeker lezen) beter. Prachtige personages die heel mooi uitgewerkt zijn, soms ietsiepietsie-niet-zo-realistisch, maar daar doen we het voor!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren