Cover van boek Graffiti moon
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2011 | 223 pagina's
ISBN: 9789048811663

Graffiti moon

Lucy houdt van de muurschilderingen die door de hele stad te zien zijn. Ze worden gemaakt door Shadow en Poet. Wie zijn dat? Lucy is vastbesloten dat te achterhalen. 's Nachts gaat ze op pad met Ed. Ze maken een tocht langs de graffiti-muren in de hoop Shadow tegen het lijf te lopen. Wat Lucy niet weet, is dat Shadow veel dichterbij is dan zij denkt.

Tijdens hun nachtelijke tocht leren Lucy en Ed elkaar steeds beter kennen. Ooit had Lucy de neus van Ed gebroken, omdat hij aan haar billen zat. Langzaam komen ze tot de conclusie dat ze elkaar aardig vinden. Meer dan aardig zelfs. Toch moet er eerst nog veel oud zeer opgeruimd worden. Pas dan dringt tot beiden door dat ze meer gemeen hebben dan op het eerste gezicht leek.

Lees een stukje

Laat me op tijd zijn. Laat me Shadow ontmoeten. Laat me Poet ook ontmoeten, maar vooral Shadow. De jongen die in het donker schildert. Vogels schildert, gevangen op stenen muren, en mensen die verdwaald zijn in spookbossen. Mannen schildert met een hart waaruit gras groeit en meisjes met zoemende grasmaaiers. Een jongen die dat soort dingen schildert is een jongen waar ik voor kan vallen. Echt voor kan vallen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.785715
4.8/5 7 stemmen
Anoniem
10/02/2022
5

In het begin wist ik niet goed wie wie was. Eens dat ik dat doorhad, was het een heel mooi boek. Er zitten vriendschap en avontuur in en herkenbare gevoelens en situaties voor tieners. Er zit niet te veel liefde in dus als je daar minder van houdt is dit een perfect boek.

jessica de vries
24/11/2019
0

Dit heeft korte hoofdstukken en er zitten gedichten in. Soms wel heel veel personages in dat je even kwijt wie iedereen is. Het duurde wel even dat het boek mijn aandacht had. Kon er eerst niet even inkomen. Vond het erg leuk boek maar verder niet bijzonder.

Lea Ceuppens
08/10/2015
0

Het verwondert me dat Graffiti Moon een boek is die de meesten niet kennen. Het verhaal is geschreven vanuit een meervoudig perspectief. Dat maakt het spannend want vaak weet jij zelf meer dan de personages. In deze roman gaat het over Lucy en Ed. Hij was hopeloos verliefd op haar toen hij vijftien jaar oud was. Hij nam haar een avondje mee uit. Wanneer Ed, Lucy naar huis bracht nam hij zijn kans, letterlijk, want voor hij het wist had Ed haar achterwerk vastgegrepen. Dat had Lucy in de verste verte niet verwacht. Ze knalde haar vuist prompt op de neus van Ed. Nadien hebben ze elkaar nooit meer gesproken, ze waren alle twee zo beschaamd voor wat er was gebeurd. Dankzij haar beste vriendin, die een oogje op Ed's beste vriend heeft ontmoeten ze elkaar weer. Komt alles weer goed ? Of zijn de hindernissen tussen hen beiden te groot ?

Het verhaal heeft nog een ander fijn kantje zodat het zeker niet te levenloos wordt. Namelijk, Lucy heeft een oogje op de bekende graffiti spuiter Shadow, die in de nacht al zijn gevoelens uit op de muren van de stad. Hij wil immers niet ontmaskerd worden. Maar misschien staat Shadow wel dichter bij Lucy dan dat ze denkt.

Als je van een goede dosis liefde, avontuur, vriendschap en misterie houdt is Graffiti Moon absoluut een aanrader.

anoniem 16
22/02/2015
0

Het is een heel mooi en leuk boek. Het boek leest heel vlot maar sommige stuken heb ik wel op nieuw moeten lezen omdat ik het niet meer zo goed snapte over wat het ging . Maar voor de rest is het wel een goed boek . Het was geen langdradig verhaal omdat het steeds korte hoofdstukken waren in het verhaal .Er worden geen moeilijke woorden gebruikt in dit verhaal. Dit boek is zeker aan te raden. Allen is het wel jammer dat het eindigt met een open einde en dus niet weet hoe het verhaal afloopt.

Jana Verckens
22/02/2015
0

Ik vind het een mooi verhaal, maar ik vind het te langdradig. Het verhaal zit vol met flashbacks, voortdurend extra uitleg over waarom en hoe. Pas toen ik in de helft van het boek zat begon ik het verhaal eindelijk te snappen. Vanaf dan begon voor mij pas het echte verhaal. Persoonlijk heeft het boek voor mij een heel mooie inhoud maar het is niet makkelijk leesbaar. Hou je van een mooi boek over kunst en liefde dan is dit zeker een aanrader.

Anoniem
16/02/2015
0

Ik wil dit boek direct lezen ?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren