Cover van boek Darkhearts
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2023 | 351 pagina's
ISBN: 9789000385331
Dit boek staat in de lijsten HolebiBoeken voor muzikanten

Darkhearts

David (voormalig gitarist) en Chance (razendknappe zanger) ontmoeten elkaar na 2.5 jaar stilzwijgen en ontwijken weer, en dat loopt aanvankelijk behoorlijk stroef. Zeker omdat David met heel wat wrok en jaloezie kampt over hoe alles gelopen is na de split van hun band, die nu wereldwijd records breekt.
Maar na die aarzelende eerste herontmoeting blijkt dat de 2 elkaar eigenlijk stiekem toch wel gemist hebben, en worden de vriendschapsbanden weer aangehaald. Al blijkt al snel dat het leven van een superster niet altijd rozengeur en maneschijn is, en al helemaal niet wanneer onderhuidse liefdesspanning knettert en een hunkerende verliefdheid sluimert.

Lees een stukje

'En nu?' Ik gebaar naar de verlaten tuinen. 'Ik weet dat je het voor het publiek vaag moet houden. Maar zie je jezelf als gay? Of bi?' Hij dacht er even over na en zei toen: 'Nee. Ik bedoel... Ik weet het niet, wat betekenen die woorden überhaupt? Als gender en geaardheid een spectrum zijn, zijn we dan niet allemaal bi? Waar trek je de grens?' Ik haalde mijn schouder op. 'Misschien is het iets van... als je op een onbewoond eiland zit en de rest van je leven maar met één geslacht seks zou kunnen hebben, heb je dan een voorkeur?'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Phebe
19/04/2024
4

Darkhearts, een mooi YA verhaal dat zowel jong als oud aanspreekt. James L. Sutter was voor mij nog een onbekende auteur, maar dankzij dit boek heb ik zijn geweldige schrijfstijl mogen ontdekken. Dit boek heeft 351 pagina’s en eerlijk, ik zag het niet zitten om dit boek te lezen. Gelukkig is dit YA boek makkelijk geschreven en vlieg je door de pagina’s heen. Darkhearts zit vol met allerlei thema’s uit het dagelijkse leven. Er komen dus verschillende onderwerpen aan bod zoals verdriet, seksualiteit/liefde en vriendschap. Hij schrijft over zeer herkenbare situaties waarin jongeren zichzelf in kunnen herkennen. Ik vond dit boek dus helemaal niet slecht. Het enige wat ik minder fijn vond, was dat men alles heel gedetailleerd beschreef. Dat is dan ook de reden van het grote aantal pagina’s. Laat je dus absoluut niet afschrikken als je ziet hoeveel pagina’s dit boek heeft. Het is een boek dat supervlot leest, waardoor je haast vergeet dat het meer dan 300 pagina’s heeft. Zeker en vast een geslaagd boek als je het mij vraagt.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren