Cover van boek Hartsvrienden
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Gennep | 2011 | 190 pagina's
ISBN: 9789055158096
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Noord-Afrika

Hartsvrienden

Omar en Khalid zijn boezemvrienden. Hun mooiste moment van de dag is de ochtend. Dan kruipt Omar bij Khalid in bed. Maar ook al komt Omar elke dag bij Khalid thuis, de twee jongens leven in heel verschillende werelden. Khalid is rijk, en het staat vast dat hij zal verder studeren. Omar woont in de arme wijk van Salé. Dan krijgt Omar een wel erg bittere pil te slikken: hij hoort dat Khalid uitverkoren is om koning Hassan II de hand te kussen. Omar is dodelijk jaloers...

In dit boek van 190 pagina's staat geen woord te veel. Het is een intiem verhaal over vriendschap tussen twee jongen, over ontluikende liefde van man tot man, over onschuld en woede. Het is een erg mooi boek, waarin heel wat magische elementen uit de Marokkaanse traditie opduiken. Droom en realiteit zijn sterk verweven. De auteur is een bekende schrijver uit Marokko, die nu in Frankrijk woont. Voor dit boek kreeg hij in Frankrijk een belangrijke prijs. Helemaal verdiend!

Lees een stukje

We hadden onze kleren uitgedaan. Ik kende Khalids lichaam heel goed. Hij kende het mijne van nabij. Wat dat betreft was er tussen ons geen enkele schaamte. Ik deed me niet verlegen voor. Hij evenmin. Er ging tussen ons een ander spel beginnen. Maar het was niet echt een spel. We begrepen snel dat in het bos spelletjes niet dezelfde betekenis of dezelfde smaak hadden als elders.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 1 stem
Ronahi Hejjo
08/11/2016
0

Het was een zeer fascinerend verhaal. Ten eerste ik heb nooit van mijn leven een Marokkaanse homo gezien en daardoor wou ik meer te weten komen over hoe die twee homo’s zich voelden. Ten tweede de verhouding tussen arm en rijk was altijd interessant voor mij. Ik wil altijd weten hoe de rijken reageren tegenover de armen en vice versa. Ik raad jullie allemaal aan om dit boek zeker te lezen. Je gaat zeker en vast geen spijt van hebben.

ken vandenkerckhof
18/03/2013
0

Heel tof boek. Zeker lezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren