Cover van boek Nimmernacht
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2017 | 651 pagina's
ISBN: 9789024577224

Nimmernacht

Op haar zestiende slaagt Mia voor het ingangsexamen van de Rode Kerk, een moordenaarsgilde in dienst van de godin Niah. Er staat haar en haar klas een loodzware opleiding te wachten, die ze niet allemaal zullen overleven. Mia heeft echter een paar trucjes achter de hand: als donkerling heeft ze schaduwkrachten, en bovendien wordt ze vergezeld van een passagier, Meneer Goedhart, die haar angst wegneemt en haar goede raad en gezelschap biedt. Mia moet kost wat kost slagen om eindelijk haar familie te kunnen wreken…

Het verhaal wordt verteld door een onbekende, die ons de waarheid over Mia’s leven wilt vertellen, nu ze dood is, omdat hij van haar hield. Dat maakt natuurlijk dat alles wat verteld wordt twijfelachtig is, maar de verteller praat met zoveel smaak en beeldspraak en humor, in zo’n vlotte stijl, dat het erg moeilijk is om dit boek neer te leggen. Er blijft ons geen gruwelijk of grimmig detail bespaard, maar dat geeft het boek realisme en gewicht. Waarschuwing voor expliciete seksscènes.

Lees een stukje

Dona Corvere wendde haar ogen niet van haar echtgenoot af terwijl ze haar kleine meid vastpakte en haar dicht tegen zich aan trok. Eén arm om haar borst. Eén hand in haar nek. Zo dichtbij dat het meisje niet kon bewegen. Zich niet kon omdraaien. Niet kon ademhalen.
U ziet het vast voor u: een moeder met het gezicht van haar dochter tegen haar rokken gedrukt. De wolvin, met rechtovereind staande nekharen, die haar welp beschermt tegen de moord die onder hen plaatsvindt. Het zou logisch zijn als u het zich zo voorstelt. Logisch en fout. Want de dona hield haar dochter vast met haar gezicht naar buiten gericht, zodat ze het allemaal tot zich kon nemen. Elk hapje van deze bittere maaltijd. Elk kruimeltje.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.583335
4.6/5 6 stemmen
Saar
18/04/2023
5

Super boek

ELLIOT
09/03/2023
5

Het spannendste boek dat ik ooit heb gelezen! De zotte plot-twists en de jumpscares die sommige personages veroorzaken.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren