Cover van boek Rode koningin
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Cargo | 2017 | 415 pagina's
ISBN: 9789023442073
Dit boek staat in de lijst TikTok boeken

Rode koningin

Mare Barrow is een 17-jarig meisje in een wereld waarin je status wordt bepaald door de kleur van je bloed. De midden- en lagere klassen, waar Mare bij hoort, hebben rood bloed, maar de Elite heeft zilver bloed en beschikt over speciale krachten. Tijdens een baantje als serveerster op een Elite-feestje ontdekt ze iets over zichzelf dat haar hele wereld op zijn kop zet: misschien zijn zilveren niet de enigen met speciale krachten. Ook de Elite komt dit te weten en besluit dat alles geheim moet blijven. Ze verbergen haar in volle zicht, een rode tussen de zilveren.

Dit boek, boordevol actie, romantiek en vriendschap, sleept je mee van begin tot einde. En er volgen nog meerdere delen!

Lees een stukje

Juist als ik denk dat er niets fantastischer bestaat dan deze plek bekijk ik de Zilveren nog eens goed en onthoud precies wat ze zijn. Het kleine meisje is een telky: ze laat stukjes appel drie meter hoog in de lucht zweven om het beest met de lange nek te voeren. Een bloemist gaat met zijn handen door een pot witte bloemen die uitbundig beginnen te groeien en zich om zijn ellebogen kronkelen. Hij is een groene, een manipulator van planten en de aarde. Een paar nimfen zitten bij de fontein en vermaken op lome wijzen kinderen met zwevende waterbollen. Een van hen heeft oranje haar en boosaardige ogen, ook al krioelen er kinderen om hem heen. Overal op het plein zijn er alle mogelijke soorten Zilveren bezig hun buitengewone leven te leiden. Het zijn er zoveel, stuk voor stuk voornaam, wonderbaarlijk en machtig, en zo ver verwijderd van de wereld die ik ken.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.22222
4.2/5 9 stemmen
Anoniem
23/11/2023
5

Ik heb het juist gelezen en het is zo goed! Het is een spannend boek met een onverwachte wending. Aanrader!

Hanne
21/11/2022
4

Ik wil mijn mening geven over het boek de ‘Rode Koningin’ , geschreven door Rode koningin. Ik vind dat het een goed boek is, zeker een aanrader als je van spanning houdt. Ik heb een aantal argumenten om mijn mening te ondersteunen; Ten eerste duurt het even voordat je echt in het verhaal zit. Ook kan het zijn dat je het verhaal precies van ergens kent, het verhaal lijkt op andere boeken (en films zoals divergent) dus als je daarvan houdt is het wel een aanrader. Een ander argument is dat de hoofpersonage zich niet laat doen, ze is een vrouw (17 jaar) en weet wat ze wilt. Er zijn ook mensen met een andere mening, die denken dat het goed leesbaar is. Maar dat vind ik niet, want het duurt nu eenmaal even voordat er een conclusie is. Nu snap je waarom ik vind dat het een goed boek is. Het is zeker het lezen waard.

GSM
24/10/2022
5

dit boek is 10/10!! 

Een echte aanrader: de plottwist, hoe het is geschreven,... Victoria Aveyard heeft haar hart en ziel hier ingestoken!

Rania Tasdemir
08/10/2022
4

Dit boek was fantastisch. Als je van romantiek en fantasie houdt, is dit zeker een aanrader. Er zijn altijd spannende dingen aan het gebeuren in het boek dus het is nooit saai. Dit boek geeft aan dat je soms zelfs je beste vrienden niet kan vertrouwen. 

oumnia
28/04/2022
5

Ik heb het boek en ook al de reeks gelezen. Ik vind het een geweldig boek! Zeker een aanrader!

Jasmin
04/03/2022
5

Dit boek was geweldig. Er was een goede plottwist. Echt een aanrader!

Pieter
10/01/2022
0

?

...
09/11/2021
4

Het lijkt me een super tof boek en ik ga dit zeker nemen voor mijn volgende boekbespreking!!!?

Lotus
01/05/2021
5

Echt een geweldig boek!  Als je van romantiek houd is dit zeker iets leuk!  er zijn 2 broers die allebei verliefd zijn op Mare en er zijn de hele tijd onverwachte wendingen.  ik kan het boek niet nog meer aanraden, zeker lezen!

louise
05/10/2020
1

misschien iets voor mij ?

kip
17/09/2020
0

lijkt een super boek?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren