Cover van boek Rode koningin
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Cargo | 2017 | 415 pagina's
ISBN: 9789023442073

Rode koningin

Mare Barrow is een 17-jarig meisje in een wereld waarin je status wordt bepaald door de kleur van je bloed. De midden- en lagere klassen, waar Mare bij hoort, hebben rood bloed, maar de Elite heeft zilver bloed en beschikt over speciale krachten. Tijdens een baantje als serveerster op een Elite-feestje ontdekt ze iets over zichzelf dat haar hele wereld op zijn kop zet: misschien zijn zilveren niet de enigen met speciale krachten. Ook de Elite komt dit te weten en besluit dat alles geheim moet blijven. Ze verbergen haar in volle zicht, een rode tussen de zilveren.

Dit boek, boordevol actie, romantiek en vriendschap, sleept je mee van begin tot einde. En er volgen nog meerdere delen!

Lees een stukje

Juist als ik denk dat er niets fantastischer bestaat dan deze plek bekijk ik de Zilveren nog eens goed en onthoud precies wat ze zijn. Het kleine meisje is een telky: ze laat stukjes appel drie meter hoog in de lucht zweven om het beest met de lange nek te voeren. Een bloemist gaat met zijn handen door een pot witte bloemen die uitbundig beginnen te groeien en zich om zijn ellebogen kronkelen. Hij is een groene, een manipulator van planten en de aarde. Een paar nimfen zitten bij de fontein en vermaken op lome wijzen kinderen met zwevende waterbollen. Een van hen heeft oranje haar en boosaardige ogen, ook al krioelen er kinderen om hem heen. Overal op het plein zijn er alle mogelijke soorten Zilveren bezig hun buitengewone leven te leiden. Het zijn er zoveel, stuk voor stuk voornaam, wonderbaarlijk en machtig, en zo ver verwijderd van de wereld die ik ken.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
louise
05/10/2020
1

misschien iets voor mij 😮

kip
17/09/2020
0

lijkt een super boek👌

Wat vind JIJ?

Aantal sterren