Cover van boek Het nachtcircus
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Bezige Bij | 2011 | 425 pagina's
ISBN: 9789023465690

Het nachtcircus

Tovenaarsleerlingen Celia en Marco nemen deel aan een spel. Als zij zes is en hij dertien worden ze door hun mentoren aan elkaar verbonden tot de dood hen scheidt. Het spel zal alles van hen vergen. Ze weten niet wat de regels zijn, zelfs niet wie hun tegenstander is. Niets is wat het lijkt want Celia en Marco, het circus - hun strijdtoneel - en alle mensen die ermee verbonden zijn worden pionnen in een eeuwenoude vete tussen twee oude magiërs.

Het nachtcircus is veel meer dan alleen een meeslepend liefdesverhaal. Verschillende verhaallijnen en zelfs tijdlijnen lopen door elkaar om het verhaal van het circus te vertellen. Elk detail is uitgewerkt in prachtig beeldende taal waardoor je de karamel bijna ruikt, het canvas bijna voelt en de magische tenten levendig voor je ziet. Elk hoofdstuk onthult iets meer van de magie, voert je dieper mee tot je zelf één van de ‘rêveurs’ wordt die in het boek zoveel van het cirque des rêves houden.

Lees een stukje

Het is wel belangrijk. Iemand moet die verhalen vertellen. Als de gevechten gestreden zijn, als de piraten hun schatten hebben gevonden en de draken hun vijanden als ontbijt opeten met een aangenaam kopje lapsang souchong, moet iemand de delen van hun verhalen die met elkaar samenvallen vertellen. Daarin ligt magie besloten. De magie bevindt zich in de luisteraar, en voor elk oor is dat weer anders, en die verhalen zulen invloed op ze hebben op een manier die ze nooit kunnen voorspellen. Van het alledaagse tot het diepzinnige.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.125
4.1/5 4 stemmen
Mare P.
23/03/2020
4

Een magisch boek dat je moeiteloos meesleurt in een betoverende wereld. Je beleeft een avontuur vol betovering dat je erg kan verrassen. Het kan dan ook meer dan een keer gelezen worden omdat je telkens een nieuwe laag in het verhaal ontdekt. Een echte aanrader!!

Tilke
15/01/2013
0

Het is een fantastisch boek over fantasy in een gewone omgeving. Je verlangt er naar om het circus zelf te mogen aanschouwen. Ik heb het in één ruk uitgelezen!

Tim
09/01/2013
0

'Het Nachtcircus' is geen boek voor mensen die overal overheen vliegen. Je moet stilstaan bij feiten die niet expliciet vermeld worden maar wel aanwezig zijn. Als je niet oplet, zullen er dingen langs je heenvliegen, je niet bewust van hun betekenis.
Als je aandacht en kalmte tentoonstelt, word je binnengelaten in de mystieke wereld van het Nachtcircus.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren