Cover van boek Date met de dood
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh Fantasy | 2011 | 319 pagina's
ISBN: 9789024533572
Dit boek staat in de lijst Boeken om bij te griezelen

Date met de dood

Voor Sookie Stackhouse bestaat het leven uit weinig meer dan haar vrienden, familie en haar werk als serveerster. Oh, en erg hard haar best doen de gedachten van de mensen om haar heen niet te horen. Sookie is namelijk een telepaat en ze kent de geheimen van iedereen in Bon Temps. Totdat William Compton er komt wonen. In zijn buurt hoort Sookie maar één ding: zalige stilte. William is namelijk een vampier – en hij is nog razend knap ook...

Dit boek is in de eerste plaats een romance, een stevig mysterie en een detectieveverhaal. Wie daarvan houdt, zal automatisch in de ban raken van de boeken over de pittige Sookie en haar assortiment kleurrijke vrienden. Dat sommigen daarvan vampiers, shifters, weerwolven of feeën zijn, is niet echt het voornaamste. De problemen van Sookie doen vooral denken aan de problemen van allochtonen of holebi's.

Dit zijn de boeken waarop de tv-reeks True Blood gebaseerd is, maar vanaf het tweede boek lopen de verhaallijnen erg uit elkaar. Reden te meer om van allebei te genieten!

Lees een stukje

'Is ze thuis vermoord?' Ik voelde me onwel worden, want ik kon me Maudette goed voor de geest halen. Ze had een vierkant gezicht, een fors achterwerk, mooi zwart haar en brede schouders. Ze was niet bijzonder slim of ambitieus, meer een ploeteraar. Ik meende me te herinneren dat ze bij Grabbit Kwik werkte, een bezinestation met een winkeltje.
'Ja, daar werkte ze al minstens een jaar,' bevestigde Jason.
'Hoe is het gebeurd?' vroeg mijn grootmoeder, met die brandende blik van kom-maar-op waarmee aardige mensen naar slecht nieuws informeren.
'Ze had een paar vampierbeten in haar, eh... aan de binnenkant van haar dijen.' Mijn broer keek strak naar zijn bord. 'Maar dat was de doodsoorzaak niet. Ze is gewurgd. Dee-Anne vertelde dat Maudette, als ze een paar dagen vrij had, graag naar de vampierbar in Shreveport ging, dus misschien heeft ze die beten daar opgelopen. Ze hoeven niet per se van Sookies vampier te zijn.'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.1
Morgan
14/10/2013
0

Voor mij was het boek een leuke ervaring. Ik ben geen lezer maar doordat het boek van begin tot de laatste pagina's zenuwslopend en spanned is, heb ik het met plezier gelezen.
Als je een fan bent van de serie: True Blood. Zal het boek je zeker niet teleurstellen. Maar ook als je gewoon graag spannende, zenuwslopende, mysterieuze, romantische, gevaarlijke... verhalen leest, is het boek zeker een aanrader. De gebeurtenis dat mij persoonlijk het meest beroerde is de moord op Dawn, Maudette, Amy en Adele maar ook de achtervolging op Sookie. En hoe zij juist op het laatste moment kan ontsnappen....

Leen
17/03/2013
0

Ik vind dat het een fantastisch boek is. Het verhaal is zeer goed geschreven en het druipt van de spanning en mysterie. Dat er zoveel mysterieuze wezens in voorkomen is zeker een pluspunt en maakt het wereldje van Sookie er alleen maar interessanter op. Maar zelfs zonder deze wezens zou het echt een topboek zijn. Dat er ook een serie van gemaakt is nog een pluspunt. Voor degenen die dit boek goed vinden zou ik zeker aanraden om ook de serie te zien. En andersom voor degenen die de serie gezien hebben is het ook een aanrader om zeker dit boek te lezen. Er zitten voldoende verschillen in het verhaal van het boek en de serie om het nog altijd spannend en mysterieus te maken. Met andere woorden: zeker lezen!

annabell
19/10/2012
0

Ik vind het boek 'date met de dood' een héél leuk boek, wan ter komen vampieren in voor! En dat is heel erg cool! Iedereen die dit boek leest gaat ervan houden!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren