Cover van boek Leerling en meester
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Meulenhoff | 2004 | 352 pagina's
ISBN: 9022536025

Leerling en meester

Een onbekende jongen verschijnt aan het hof van Koning Vlijm. Hij is de bastaardzoon van prins Chevalric, maar krijgt zelfs geen naam. Daarom noemt iedereen hem Fitz, betekenend 'zoon van'. Hij is de held van dit fantasieverhaal en werkt voortdurend achter de schermen als man van de koning. Na een aantal jaren blijkt hij aanleg te hebben voor het Vermogen. Dit en zijn talent om met dieren te communiceren, maakt het moeilijk om zijn plicht en liefde te combineren.

Fitz lijkt een onwaarschijnlijk hoofdpersonage. Toch sluit je hem meteen in je hart en zal hij daar nooit uit verdwijnen. Robin Hobb is ongetwijfeld een van de beste auteurs van fantasy. Je wordt meegesleept in de wereld van de Zieners door haar uitstekende stijl en onvergetelijke personages. Het boek heeft alle eigenschappen van goede fantasy: strijd, spanning, intrige, geestelijke kracht, een hartverscheurende liefde en de trouw van vrienden.

Lees een stukje

'Wat zie je daar?' Regaal keek verbijsterd. 'Wat ik zie? Dat is Fitz, Chevalrics bastaard. Zoals altijd op het dievenpad.' 'Dwaas.' Koning Vlijm de Listige glimlachte, maar de harde blik in zijn ogen bleef. 'Dat bedoel ik niet. Kijk nou eens goed. Hij is jong, sterk, vindingrijk en energiek. Zijn afkomst is net zo koninklijk als de jouwe, ook al is hij dan in het verkeerde bed geboren. Dus wat zie je in hem? Een werktuig? Een wapen? Een vriend? Een vijand? Of ben je niet van plan ook maar iets in hem te zien? Laat je hem over aan anderen, die hem misschien tegen je zullen gebruiken?'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
bram
26/03/2013
0

Heel goed boek, makkelijk te lezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren