Cover van boek De komst van Joachim Stiller
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Meulenhoff | 2013 | 224 pagina's
ISBN: 9789029088978

De komst van Joachim Stiller

De Antwerpse journalist Freek krijgt een veertig jaar oude brief, waarin een gebeurtenis wordt voorspeld die hij de vorige dag heeft meegemaakt. Ook daarna blijven onverklaarbare dingen voorvallen, die allemaal iets te maken hebben met een zekere Joachim Stiller. Toch weet niemand wie de mysterieuze Joachim is. Wat zal er gebeuren wanneer Joachim eindelijk opduikt?

Duizenden jongeren uit de jaren zestig, zeventig en tachtig moesten deze Vlaamse klassieker lezen op school, maar vandaag doet het boek bij weinig mensen nog een belletje rinkelen. Hubert Lampo was de eerste die het magisch realisme naar Vlaanderen bracht, een genre van verhalen over magie in onze alledaagse wereld. Schrijvers als Neil Gaiman en Haruki Murakami zijn tegenwoordig de bekendste namen in het genre. Maar nu fantasie en spiritualiteit opnieuw hun opmars maken, wordt het hoog tijd om deze vergeten roman van onder het stof te halen!

Lees een stukje

"Ik ben bang voor die beiaardmuziek van daarstraks, bang dat alleen wij haar gehoord hebben. Ik ben bang voor Joachim Stiller. Zijn schaduw ligt over alles wat er tussen ons gebeurt."

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Sillybertje
21/09/2023
5

gewoon goed

Wat vind JIJ?

Aantal sterren