Cover van boek American Gods
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Luitingh-Sijthoff | 2002 | 526 pagina's
ISBN: 9024542618
Dit boek staat in de lijst Boeken voor seriekijkers

American Gods

Nee, de titel verwijst niet naar goden als Brad Pitt of Madonna. Maar naar échte goden. Wanneer Shadow vrijkomt uit de gevangenis, krijgt hij slecht nieuws te horen. Op weg naar huis krijgt hij een lift van een zekere Mr. Wednesday. En voor hij het weet is hij verwikkeld in een strijd tussen leven en dood tussen goden op aarde.

What if god was one of us? Neil Gaiman weeft rond deze gekke vraag een spannend, griezelig, avontuurlijk en ook heel mooi roadverhaal. Het loodst je dwars doorheen de States. Alsof je zelf op reis gaat door Amerika, maar dan voorbij de grenzen van tijd en ruimte, leven en dood. Trippen!

Lees een stukje

Shadow had drie jaar in de gevangenis gezeten. Omdat hij groot en fors was, iemand die niet met zich laat sollen, was de verveling zijn grootste probleem geweest. Hij had zich in conditie gehouden, had zichzelf trucjes met munten geleerd en had veel nagedacht over zijn liefde voor zijn vrouw. Het beste – volgens Shadow misschien het enige goede – van de gevangenis was de opluchting geweest, het gevoel dat hij zo laag was gezonken als maar kon, dat hij op het absolute dieptepunt zat. Hij hoefde niet bang te zijn dat de politie hem te pakken kreeg, want ze hadden hem al te pakken. Hij hoefde niet bang te zijn voor wat de dag van morgen zou brengen, want de dag van gisteren had het al gebracht.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Louise
12/06/2011
0

Dit was gewoon een prachtig boek.
Het was een beetje vreemd, zoals wanneer ze de wereld van de goden binnengaan, maar het was fantastisch geschreven.

Neil Gaiman is gewoon een fantastische auteur, en ik vind het een enorme zonde dat de bibliotheek in mijn gemeente niet meer boeken van hem heeft.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren