Cover van boek Frankusstein: een liefdesverhaal
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Atlas Contact | 2019 | 373 pagina's
ISBN: 9789025455514
Dit boek staat in de lijst Jongen, meisje, X

Frankusstein: een liefdesverhaal

Frankusstein is een hypermoderne herwerking van het literaire meesterwerk Frankenstein. Langs de ene kant lees je over de ontstaansgeschiedenis van het boek Frankenstein in 1816 en de piepjonge auteur Mary Shelley. Die schreef de klassieker toen ze amper 19 jaar (!) was. Langs de andere kant loopt een tweede verhaal door het boek: de jonge dokter Ry is transgender en wordt verliefd op professor Victor Stein, die proeven uitvoert op mensenlichamen... 

Een fascinerend en poëtisch liefdesverhaal dat er tevens in slaagt om maatschappelijke vraagstukken zoals de Brexit en artificiële intelligentie aan te snijden. De wijze waarop Jeanette Winterson het verleden, heden en toekomst door elkaar laat vloeien is weergaloos. Haar schrijfstijl is meesterlijk en volkomen uniek. 

Lees je graag eerst Frankenstein? Die kan je ook vinden op Boekenzoeker! Ook een aanrader. 

Lees een stukje

Ik zal mijn held (is hij een held?) Victor noemen – want hij wil zegevieren over leven en dood. Hij zal ernaar strever de duistere geheimen van de Natuur te doorgronden. Hij zal geen alchemist zijn – ik wil geen hocus pocus – maar arts, net als Polidori, net als doctor Lawrence. Hij zal de bloedstromen waarnemen, de bevestigingspunten van spieren kennen, de dichtheid van botten, de gevoeligheid van weefsels, weten hoe het hart pompt. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren