Cover van boek Het powerboek
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Contact | 2000 | 206 pagina's
ISBN: 9025495893
Dit boek staat in de lijst Holebi

Het powerboek

Stel. Je krijgt een mail met een uniek aanbod: ik geef je vrijheid voor een nacht. Je mag zijn wie je wil, als je bereid bent jezelf in mijn verhalen te spelen. En je gaat akkoord.
Wat volgt is een adembenemende e-mailcorrespondentie die verhalen uit alle tijden over liefde aan elkaar rijgt. Nu eens ben je in Londen en Capri, dan weer in Parijs en cyberspace.

Het boek doet voelbaar de grenzen vervagen tussen schrijver, lezer, ik, jij, hier, daar, nu, vroeger... maar altijd speelt liefde de hoofdrol. Lezen op eigen risico.

Lees een stukje

Mijn zoektocht naar jou, jouw zoektocht naar mij, is een zoektocht naar iets wat onvindbaar is. Alleen het onmogelijke is de moeite waard. Wat we zoeken is de liefde zelf, die zich van tijd tot tijd in menselijke vorm openbaart, maar die ons, onze menselijkheid voorbij, tot dierlijk instinct en godgelijk succes drijft. De liefde die wij zoeken schuift de menselijke natuur terzijde. Zij bevat een wildheid en een glorie die wij méér willen dan het leven zelf. Liefde let nooit op de prijs, voor haarzelf of voor anderen, en niets is zo wreed als de liefde. Er is geen liefde die de handen en voeten niet doorboort.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.98684
Jens
18/09/2006
0

Mijn eerste indruk was moeilijk om te bepalen want ik begreep niet echt waarover het ging. Maar vanaf pagina 17 begon ik te begrijpen hoe het boek in elkaar zat. De eerste pagina's waren saai.
Voor ik het boek koos was ik in de bibliotheek en zag op de site dat we ook het boek "Het powerboek" mochten lezen. Onmiddellijk heb ik gezocht naar het boek en gevonden. De kaft van het boek was niet echt mooi maar toch wou ik het lezen. Ik heb er geen spijt van dat ik het boek heb gekozen.

pieter coene
30/09/2005
0

Mijn eertste indruk was dat dit boek zeer mysturieus is. Er wordt nogal van de hak op de tak gesprongen. De onderwerpen worden zeer snel afgewisseld. Het boek is soms wat moeilijk om te volgen.

Katrien
24/09/2005
0

Dit boek vind ik zeer knap geschreven. Soms wat moeilijk te volgen, maar de beschrijvingen zijn zo wonderlijk.

pol de crossmol
06/10/2004
0

Jeanette winterson maakte van dit boek een
boek voor 15- en 16-jarigen.
Het verhaal is een mix van verhalen over computers en seks.
Het gaat over ene Ali die je per e-mail verhalen stuurt zoveel je maar wilt. Je kunt zelfs voor één nacht vrijheid kopen, want voor alles betaal je een prijs. En ook Ali ontdekt dat ze die moet betalen. Eens begonnen in het boek vraagt het om uitgelezen te worden door de boeiende stijl waarin het geschreven is.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren