Cover van boek We keken allemaal op
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Querido | 2016 | 381 pagina's
ISBN: 9789045118642

We keken allemaal op

Een asteroïde met een doorsnede van achthonderd kilometer komt met een rotvaart op de aarde afgestevend. Of ze ook zal inslaan, is verre van zeker. Maar ondertussen heeft iedereen misschien nog maar twee maanden te leven. Eliza, Peter, Anita en Andy zitten in het laatste jaar van de middelbare school. Wat ze het jaar erop gingen doen - naar prestigieuze universiteiten of toch hun eigen dromen waarmaken - was hun topprioriteit. Maar nu komen er andere dingen op de eerste plaats ...

Wat zou jij doen als er vijfenzestig procent kans was dat de aarde zou vergaan? De vier personages die in dit boek afwisselend hun verhaal vertellen, tonen je wat er opeens allemaal niet meer toe doet. Onoverbrugbare verschillen tussen leerlingen en vooroordelen gebaseerd op uiterlijk, interesses en roddels worden plots onbelangrijk. En wanneer ook de verwachtingen van je ouders onverwachts verwaarloosbaar zijn, doe je toch gewoon lekker waar je zin in hebt? Spanning verzekerd!
Maar waarom zou je pas écht beginnen leven wanneer het einde in zicht is?

Lees een stukje

Vraag: hoe kon je het einde van de wereld tegemoetzien en niet gek worden? Antwoord: dat kon niet. Het enige wat je kon doen om normaal te blijven was zo veel mogelijk afleiding zoeken. Je moest de angst zien te smoren. Andy keek om zich heen of hij Eliza ergens zag: zijn sprookjesprinses. Normaal waren tijdens schoolbijeenkomsten alle stoelen bezet, maar nu bleven er op elke rij wel een paar plekken van spijbelaars vrij. Nogal logisch.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren