Cover van boek iBoy
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Harmonie | 2014 | 255 pagina's
ISBN: 9789076168241
Dit boek staat in de lijst Boeken voor gamers

iBoy

Er valt een iPhone van de 30ste verdieping van een flatgebouw, boven op Toms hoofd. Na een gevaarlijke operatie blijken resten van het apparaat achtergebleven te zijn. Met gevolg dat Toms hoofd werkt als een iPhone. Een hele nieuwe wereld gaat voor Tom open. Maar hij ontdekt ook dat het zogenaamde ongeluk helemaal geen ongeluk was, maar een bewuste actie. En dat er die dag nog veel meer gebeurd is in die flat op de 30ste verdieping.

De Britse auteur is bekend van zijn superspannende verhalen. Dit keer speelt de moderne technologie een belangrijke rol. Wat er in dit verhaal gebeurt, kan natuurlijk helemaal niet. Of toch?

Lees een stukje

De mobiele telefoon die mijn schedel verbrijzelde was een iPhone 3GS, 32 GB. Hij woog 135 g, was 115,5 mm x 62,1 mm en had op het moment van de inslag een snelheid van ongeveer 124 km/u. Natuurlijk wist ik dat toen allemaal nog niet. Het enige wat ik toen wist, waar ik me vaag van bewust was, was een klein zwart voorwerp dat midden op de dag uit de hemel op me af raasde, en toen...
BAM!
Een flits van ongelooflijke pijn...
En daarna niets.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.92857
03/10/2023
5

Kei goe boek

gilles
17/10/2022
5

ik heb het nog niet gelezen maar het ziet er mooi en cool uit PUNT

BOB ._.
26/09/2022
4

Ik moest deze lezen voor school maar het boek was echt wel goed.

ben
09/09/2021
5

kei goe

 

I_Likes_The_Spewder
07/01/2021
5

Ik moest deze lezen voor school, maar ik vind het een goed boek. Het is eigenlijk gewoon Spider-man maar dan in plaats van de radio-actieve spinnenbeet kreeg hij een gsm tegen zijn hoofd

Emily Dierens
08/10/2018
0

Het verhaal gaat over Tom Harvey, een jongen van zestien uit Zuid-Londen.
Tom krijgt een Iphone, die van een flat wordt gegooid, in zijn hoofd. Maar wanneer hij het ongeluk overleeft, blijven er een aantal stukjes in zijn hoofd zitten die zorgen voor magische krachten.
Het is naar mijn mening te fictief en ik lees eerder waargebeurde verhalen. Dat wil niet zeggen dat het geen goed boek is, het is vlot geschreven en er is voldoende afwisseling. Voor degene die wel van fictie houden is Iboy wel een echte aanrader.
De cliffhangers in het verhaal zorgen voor de nodige spanning en nieuwsgierigheid. Die maken het dus moeilijk om te stoppen met lezen.
Het verhaal geeft ook heel duidelijk weer hoe Tom zich voelt en wat hij denkt.
Sinds kort is het boek verfilmd. Of de film even goed is als het boek, zal blijken eens ik ook de film gezien heb.

jessica de vries
28/12/2017
0

Ik vond dit boek geweldig. Het las lekker vlot. Er zat spanning in. Het verhaal sleept je er helemaal in mee. Dit is echt een aanrader. Voor jongens en meiden.

Jaris7
05/09/2017
0

een supermooi boek met spannende acties verwerkt met een snufje technologie die gebruikt werd bij een misdaad

Zeg ik niet
29/10/2015
0

Het is een super boek! Fantasie, Avontuur, Wraak, Mysterie is allemaal te lezen in dit boek.

Louise Van Hoof
20/11/2014
0

Toen ik het boek voor het eerst zag en de korte inhoud had gelezen, sprak het me wel aan. Ik had er niet zo heel veel van verwacht, maar nu ben ik er helemaal weg van. Het is spannend en anders dan andere boeken. Eens ik was begonnen, kon ik haast niet meer stoppen. Ik had het boek in een aantal dagen uit, wat zeer uitzonderlijk is voor mij. Het is een apart onderwerp en dat maakt het juist zo origineel. Het is niet zo dik, wat mij ook motiveerde om het te lezen en dus is het ook een boek voor mensen die niet zo graag lezen. Het enige dat ik wat minder vind zijn de citaten en tekstjes aan het begin van elk hoofdstuk. Deze vond ik onnodig en redelijk saai. De hoofdstukken waren ook niet gewoon genummerd, maar in binaire code. Dit kan misschien verwarrend zijn voor mensen die geen binaire code kennen. Maar verder vind ik het echt een aanrader.

Christof Maes
27/11/2013
0

Ik vind dit boek super goed. Je wilt niet stoppen met lezen want het is erg spannend. De schrijver: Kevin Brooks, heb ik nu leren kennen. Wanneer ik nog eens een boek lees en ik zie deze naam zal ik sneller geneigd zijn om het boek te lezen. Het boek heeft een goed onderwerp en is erg goed gevonden. Ik vond het erg leuk om dit boek te lezen en het was niet zo dik. Dat laatste aspect wil ook zeggen dat dit boek een aandrader is voor iemand dat niet graag leest. Hierdoor bereikt het boek ook een groter publiek en is dit ook goede reclame voor de schrijver. Het is een echte aanrader voor iedereen!

ik
21/10/2013
0

Een iphone in iemands hoofd is heeeeeeel raar ik heb het boek in de biliotheek geleent omdat een klas genoot dat gezegt heeft, dat het een super leuk boek is. Ik vond het een oersaai boek.

Bob Tavernier
17/03/2013
0

Als ik zou mogen kiezen tussen een Bond-film of dit boek dan is de keuze snel gemaakt. Zonder twijfel kies ik dan voor dit boek. Voor ik er in begon te lezen waren mijn verwachtingen heel hoog. Mijn keuze voor dit boek is deels te danken aan het feit dat ik graag met technologie omga. Zowat alles wat er in dit boek gebeurt heeft te maken met technologie. Als niet-trouwe lezer raad ik dit boek aan omdat er veel spanning aanwezig is. Wat me wel soms irriteert is de overbodige informatie die je krijgt aan het begin van elk hoofdstuk, maar dat is natuurlijk mijn mening. Kevin Brooks is een goede schrijver - dat weet elke Brit - maar ik hoop dat hij nog bekender wordt in België want hij verdient het. Kortom een geweldig boek om te lezen op een gezellige avond.

lorenzo
07/01/2013
0

Het is een zeer goed boek met veel spanning en zeer vlot leesbaar.

Bart Janssens
04/10/2012
0

Tijdens het bekijken van de boekenlijst trok de cover van dit boek mij bijzonder aan en na de titel gelezen te hebben ‘iBoy’ dacht ik : 'Dit is misschien wel een boek voor mij’, aangezien ik nogal veel bezig ben met iPod, enzo. Dus las ik vlug ik de achterflap en ik was verkocht. Dit boek is gewoon superleuk om te lezen. Het is boeiend en actueel en doet je nadenken over onze maatschappij.
Bovendien ben ik net als alle jongeren geboeid door iPhones en het lijkt mij dan ook enorm interessant om in Toms schoenen te staan. Dankzij je iKrachten beheers je als een echte superheld de situatie waar je op een verantwoorde manier moet omgaan met je superkrachten. Je bent bijna een bovennatuurlijk iemand, zoals in Batman of in The Matrix. Het boek zet ook aan om na te denken over goed en kwaad. Net als Tom denk ik: 'Soms mag je het recht in eigen handen nemen'. Kortom, een combinatie van hightech snufjes in de dagelijkse realiteit.

Tom Brysens
04/10/2012
0

Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen. Toen ik dit boek koos vond ik het nog al een rare titel en een vreemd onderwerp. Een iPhone die in iemand’s hoofd terecht komt, maar toen ik het boek begon te lezen, begon ik het echt wel leuk te vinden en het onderwerp niet meer vreemd, maar eerder creatief en leuk.
Ik vond het zo’n geweldig boek omdat ik veel met iPhones en iPod’s bezig ben, en iets in mij zei me dat ik dit boek eens moest proberen en dat deed ik, en voor ik het wist was mijn boek uit. Ik vond het spijtig dat het zo een dun boek was, ik had graag nog meer gelezen.
Ik denk dat ik misschien ook nog meer van Kevin Brooks zijn boeken ga lezen want hij schrijft op een eenvoudige maar spannende en leuke manier.
Echt een aanrader!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren