Levende Steden
Na de Zestig-Minutenoorlog is de wereld in een woestenij veranderd. Steden trekken rond op enorme rupsbanden en vreten elkaar op om aan grondstoffen te komen. Dat is de wereld van Tom, leerling van het Geschiedenisgilde van Londen. Hij houdt Hester tegen wanneer die de hoofdhistoricus probeert te vermoorden en wordt prompt met haar overboord gegooid, het Buitengebied in. Om te overleven, moet hij met haar haar samenwerken. Al snel blijkt dat niets is wat het lijkt…
De wereld die Reeve in deze reeks beschrijft, is complexer dan ze op het eerste zicht lijkt en zit erg vernuftig in elkaar. Tom weet er niet eens zelf het fijne van. Hij ontmoet een hele reeks kleurrijke personages, én ontdekt een plan dat al bedacht was toen hij zelf nog maar amper geboren was. Dit is een vlot geschreven en grappig boek, dat je moeilijk aan de kant kan leggen.
Wie meer wilt, kan meteen verder gaan met Jagersgoud (deel 2) en Helse machines (deel 3)!
Lees een stukje
'HESTER SHAW!' krijste een stem als een cirkelzaag door metaal. Bij de deur ontstond opeens een dampwolk, en daaruit kwam een Sluiper tevoorschijn.
Het ding was meer dan twee meter lang. Onder zijn jas glommen metalen pantserplaten. Het vlees van zijn lange gezicht was bleek en glom als het slijm van een naaktslak. Hier en daar waren door de huid heen blauwwitte uitsteeksels van beenderen te zien. De mond was een gleuf vol metalen tanden. De neus en bovenkant van het hoofd waren met metaal bedekt en leken op een schedel. Daaraan hingen buisjes en draadjes als dreadlocks omlaag en de uiteinden waren aangesloten op gaten in de borstkas. De ronde ogen maakten een geschrokken indruk alsof de eigenaar nooit had kunnen verwerken welke afschuwelijke ramp hem overkomen was.
Het ergste van de Sluipers was namelijk dat ze ooit menselijk waren geweest en dat er onder die ijzeren kap een menselijk brein gevangen zat.
Wat andere lezers vinden
heel tof en leuk
heel interessant en leuk
zeer goed boek
?
Ik hoop dat er veel oorlog in komt.
Dit is een erg levendige reeks die je goed in zijn greep houdt. Een sterke aanrader voor mensen die van alternatieve werelden en sf houden.
Ik heb (lang) gewacht op het derde deel en toen het vierde niet verscheen, besloot ik om het in het Engels te kopen. Een maand nadat ik dat deed, zag ik op internet dat De Boekerij [uitgeverij] de hele reeks opnieuw ging uitgeven: opnieuw ging vertalen, nieuwe kaft, nieuwe reeksnaam... ook in het Engels trouwens. "Levende Steden" (de reeks heet nu "De Kronieken van de Hongerige Steden") mag gerust naast "De Hongerspelen" staan.