Cover van boek Ik ben nummer vier
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Bruna | 2011 | 327 pagina's
ISBN: 9789022999363

Ik ben nummer vier

De planeet Loriën is verwoest door de wrede Mogadoren en de laatste overlevenden vluchten naar de Aarde. Het voortbestaan van Loriën is in handen van deze negen jonge Gardes en hun negen oude Hoeders. Ook al beschikken de Gardes over speciale Erfgaven, de machtige Mogadoren zitten hen voortdurend op de hielen. Drie Gardes worden vermoord. Nummer Vier, John Smith, voelt de vijand naderen...

Ze zien eruit als jij en ik, maar in werkelijkheid zijn het superhelden uit onze films en stripverhalen. Ze houden hun talenten en bijzondere krachten voor iedereen angstvallig verborgen. Geen mens weet dat ze aliens zijn, maar de Mogadoren weten het wel...
Dit is een sublieme science fictionthriller: slecht leesvoer voor nagelbijters, maar een heerlijk boek voor wie aan de Aarde wil ontsnappen. Het boek werd begin 2011 verfilmd.

Lees een stukje

Ik wist wel dat ik mijn Erfgaven kon verwachten, maar ik had geen idee dat dit erbij zou horen. Ik open mijn handen en mijn rechterpalm straalt helder; het licht begint zich te concentreren. Mijn linker flikkert traag, met een bijna onverdraaglijk, brandend gevoel.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.41818
timon
02/12/2022
5

heel leuk boek.

ik zelf vind het een grote aanrader, de film en het boek. het einde is heel leuk. het is een leuk boek want het leest heel snel, daarom voelen die 327 paginas als niets aan.

Sean Deloose
11/10/2021
5

ik vind het heel geslaagd zeker een aanrader?

Anoniem
28/09/2021
2

teveel pagina's :(?

 

T
22/12/2017
0

Sorry, ik vind het geen geslaagd boek. Het verhaal zelf lijkt veel te veel op Superman, wat wel een goed verhaal is omdat het origineel is. Het is ook gewoon veel te voorspelbaar en cliché. Het is wel een aanrader als je het niet gewoon ben om te lezen en iets (semi)spannends wil proberen.

youp
18/10/2017
0

Heeft dit boek een Engelse oorsprong? Want ik zou het graag lezen en er een recensie over schrijven maar dan moet het boek van mijn docent Nederlands van Nederlandse oorsprong zijn

senne
18/09/2017
0

top boek en film zeker

guillaumeYT
12/09/2017
0

goed boek voor een boekpresentatie

dunya
20/09/2016
0

het is een aanrader, de film ook

tom mannaerts
20/10/2015
0

Ik vind het boek “ik ben nummer vier” heel goed, dat is namelijk het boek dat ik gelezen heb.

Ook al is het helemaal geen bekend boek, toch heb ik er veel plezier aan beleefd en vond ik het heel leuk om te lezen. Het boek telde dan wel meer dan 300 bladzijden,dat voelde helemaal niet zo, het las super vlot en ik had het in een mum van tijd uitgelezen. Om zo’n boek te schrijven heb je natuurlijk een hele hoop fantasie nodig, maar daar is de schrijver heel goed in geslaagd. Het boek bevatte verschillende thema’s zoals vriendschap, wraak maar ook een liefdesverhaal. Het boek is al heel mysterieus, maar naar het einde toe wordt het alleen maar spannender en spannender, zelfs zo spannend dat ik het bijna niet meer kon wegleggen.

Van dit boek is een hele reeks die ik zeker ook eens zou willen lezen en ook de film zou ik graag zien natuurlijk!

yolo
13/05/2014
0

dit boek is een van de slechte boeken die ik heb gelezen . ik heb het zelf niet uit gelezen. het gaat echt nergens over . de film is ook geen aanrader !

Sara
04/04/2014
0

Iedereen die zegt dat dit een slecht boek is, heeft geen smaak...

Dieter Coenen
28/01/2014
0

Het is echt een geweldig boek. Eenmaal je begonnen bent met lezen, is het moeilijk om er mee op te houden. Het verhaal is echt heel goed verzonnen en helemaal niet voorspelbaar. Door de schrijfstijl word je echt in het boek gezogen en voel je alle emoties die John ook voelt. In het verhaal wordt spanning en romantiek ook heel goed in elkaar gevlochten. De schrijver, Pittacus Lore, heeft zichzelf ook een plaatsje in het boek gegeven, dit is ook zeker niet alledaags. De laatste 60 pagina's zijn bijna helemaal ingenomen door de 'oorlog' in Paradise, en bij elke pagina zat ik op het puntje van mijn stoel en hoopte ik dat John het zou overleven, ook al weet je van het begin dat hij het overleeft. Ook het deel ervoor bleef spannend, omdat je elk moment kan verwachten dat er een nieuwe ergave ontwikkeld. Het is kortom een geweldig boek en zeker een aanrader.

Leen Müller
21/11/2013
0

Toen dat ik de trailer van de film zag was ik al direct geïnteresseerd en toen dat dit boek als keuze werd gegeven voor een boekenopdracht voor Nederlands greep ik mijn kans. Ik heb er geen spijt van, dit boek is werkelijk een van de beste boeken die ik tot nu toe gelezen heb. De momenten dat de spanning ervan af druipt slokken je helemaal op en doen je bijna letterlijk nagelbijten. De emotionele, rustigere momenten mogen er zeker ook zijn. De wereld die de auteur creëert is heel interessant en origineel, de vervolgen ga ik zeker lezen en ik hoop dat er nog vele komen. De film heb ik na het lezen van het boek ook gezien gewoon om de verschillen te zien. Zoals men altijd zegt is het boek natuurlijk beter dan de film en dat zegt al veel over het boek omdat de film in mijn ogen een echte topper is. Om het kort samen te vatten: zeker lezen!

gust
10/11/2013
0

Het is een heel goed boek.
Ik heb de film ook gezien maar ik vind het boek beter. Het boek is spannend en zit vol met details over lorien die je niet te weten komt in de film. Door een stukje van het volgende boek heb ik al zin om dat te beginne lezen.

jana
05/11/2013
0

Dit is een pracht van een boek. Ik heb dit boek heel rap uitgelezen omdat het zo spannend is. De spanning in dit boek word alsmaar opgebouwd en dan volgt een cliffhanger dus moet je wel verder lezen. Dit boek is een aanrader ook al lees je niet zo graag, want het leest heel makkelijk.

Maud
04/11/2013
0

Dit boek is echt waanzinnig! Het is zo meeslepend en spannend! En dan dat tikkeltje romantiek maakt het echt perfect.
Ik raad het iedereen aan.

max
07/10/2013
0

Ik had van vrienden gehoord dat dit een zeer goed boek was en na het te lezen ben ik het ook helemaal eens met hen. Persoonlijk vond ik het een leuk boek dat vlot leest, ik had nooit zin om te stoppen met lezen en ik vond het de avond erna ook niet erg om er terug mee te beginnen. En dit terwijl ik eigenlijk niet graag lees. Het was spannend en er zat een goed verhaal in. Je gaat helemaal op in het verhaal en voelt zelf de druk en de emoties die de personages ondergaan. Het volgende boek dat ik lees, zal het vervolg zijn. Ik hoop dat er nog veel boeken van deze reeks volgen

enzodevleeschauwer
19/09/2013
0

Slecht boek.

Joshepie
19/09/2013
0

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey
Ik vint dit boek super leuk!!!!!!

Groetjes
Joshepieeeeeeeeeeeeee

samantha
12/09/2013
0

Een van de beste films ooit gezien. Wie dit leest, MOET net als mij dit boek ook lezen !!!!!

Tjorven Crevits
04/05/2013
0

Het boek 'Ik ben nummer vier' is één van de beste boeken die ik ooit gelezen heb. Ik had de film gezien voor dat ik het boek had gelezen dus ik wist de grote lijnen van het verhaal al, maar toch vind ik het boek beter. Op het einde van het boek staat een stuk van het volgende boek 'De kracht van zes', dit heb ik gelezen en ik verlang al wanneer ik het boek kan beginnen lezen. (een vervolg op 'Ik ben nummer vier')

lovemusic
18/01/2013
0

Dit is echt een super leuk boek en echt heel spannend!!! (het is zelfs nog veel beter dan de film!)

gianni
30/10/2012
0

Ik ben een frequente lezer. Ik lees dagelijks en heb al heel wat boeken op mijn boekenkast staan. 'Ik ben nummer vier' is een spannend boek die heel vlot leest. Je volgt het personage John smith en zijn cêpaan die van de planeet Loriën komen. John is een lid van de garde van negen overgebleven Loriërs, die de aarde proberen te redden. De mogdoren hebben al de hun planeet vernield en met hun speciale erfgaven proberen ze dit nu te voorkomen.

Eva
17/05/2012
0

Ik heb dit boek ook in het Engels gelezen nadat ik de film had gezien. Hoewel het boek redelijk anders is, vond ik het boek geweldig. Spanning en rust wisselden elkaar goed af. Er is trouwens ook al een 2de deel, genaamd 'The power of six' en in augustus komt deel drie uit 'The rise of nine'.
Ik zou het echt aanraden aan iedereen, het is echt een geweldige serie.

silke
19/04/2012
0

wauw ik heb nooit geweten dat er van deze mooie film ook een boek bestaat!! moest ik die ooit in mijn handen krijgen lees ik die in een avond (letterlijk) uit!! pracht van een film, waarschijnlijk ook een pracht van een boek, SILKE

meisje2
18/03/2012
0

Dit is echt een goed boek. heb de film ook al gezien, zeker een aanrader!

Tine Arras
02/01/2012
0

Ik heb dit boek in het Engels gelezen en vond het echt superspannend. Het verhaal van een buitenaardse soort die zich integreert op aarde om te ontsnappen aan een gemeenschappelijke vijand is goed uitgewerkt en wordt zo voorgesteld dat het eigenlijk best wel waar zou kunnen zijn. De actie en fantasy, gecombineerd met liefde en vriendschap maakt het een fantastisch boek dat je in één ruk uit wil lezen!

Maria-Helena Hosselet
22/12/2011
0

Het boek is echt spannend. Hoewel ik de film eerst heb gezien, vind ik het boek toch nog leuker. Veel meer details, gesprekken die je zeker ook moet weten, en het voelt alsof je de geschiedenis van Loriën echt hebt meegemaakt. Er valt telkens actie, spanning en zelfs ontspanning mee te beleven. Een echte aanrader!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren