Cover van boek Dor
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Fantoom | 2019 | 456 pagina's
ISBN: 9789059246676

Dor

De droogte duurt al lang, maar toch komt het onverwacht: er komt geen druppel water meer uit de kraan bij Alyssa thuis. In grote delen van Californië is het water op. In een mum van tijd stuikt de maatschappij in elkaar. Alyssa raakt haar ouders kwijt in de chaos en moet samen met haar kleine broertje en haar beetje vreemde buurjongen op zoek naar water - en naar veiligheid.

Dit angstaanjagend verhaal schetst een grimmig beeld van de nabije toekomst. Het toont dat het dunne laagje beschaving snel verdwijnt zodra mensen wanhopig worden. Het is een caleidoscopische verkenning van de menselijke natuur en van onze kwetsbaarheid voor natuurrampen.

Lees een stukje

Pas nu valt me op hoe droog zijn lippen zijn. Niet gewoon schraal, maar verschrompeld en tot bloedens toe gebarsten. Ze zien er alledrie slecht uit. Hun huid is dun en ziekelijk grauw. Er zit opgedroogd speeksel in hun mondhoeken.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Damian
19/05/2021
5

Een echte aanrader! Steekt heel goed in elkaar en het voelt alsof je een film beleeft!

lily
23/12/2020
5

Ik vond het boek echt geweldig. De schrijver vertelt het op een zalige manier en ondertussen leer je nog dingen bij. Je komt helemaal in het verhaal en de personages. Je kan niet stoppen met lezen.

onbekend
30/10/2020
3

heel interessant boek. het is heel goed.👽

Wat vind JIJ?

Aantal sterren