Cover van boek Een wereld zonder hemel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Boekerij | 2012 | 334 pagina's
ISBN: 9789022559475

Een wereld zonder hemel

Aria woont in een hermetisch afgesloten koepelstad, de enige plekken die nog veilig zijn in een verwoeste wereld. Buiten de koepels zijn er ongeneeslijke ziektes, straling, gemuteerde beesten en aftakelende, verwilderde mensen. Maar dan verliest Aria's stad alle contact met de stad waarin haar moeder onderzoek doet. Aria zoekt antwoorden en ontdekt dingen die ze liever nooit geweten had. Dingen die haar veroordelen tot een afschuwelijke dood buiten de stad, in de wereld zonder hemel.

Aria's wereld is perfect, maar ook nep en leeg. Mensen leven niet meer in hun lichaam maar in de Domeinen, een geëvolueerde versie van het internet, waarin alles kan en mag. Ziekte en dood zijn uitgebannen, emoties zijn van geen belang, haar en nagels groeien niet meer -pure energieverspilling- en mensen worden eeuwenoud. Het contrast met de wereld buiten de koepelsteden is immens.
Een wereld zonder hemel is sciencefiction van de bovenste plank: met een kwetsbaar maar sterk hoofdpersonage en veel romantiek en spanning. En het is het eerste deel van een trilogie. Voor de liefhebbers van boeken als De Hongerspelen!

Lees een stukje

Perry keek naar haar achterom. 'We gaan naar een vriend van me. Hij heet Marron. Hij woont die kant op.' Hij wees naar de Pijlberg. 'Nog iets?'
'Ja,' zei ze gefrustreerd. 'Hoe is sneeuw?
Hij bleef bijna staan. Hoe kon iemand weten dat er sneeuw bestond zonder te weten dat het puur en stil was en witter dan bot? Zonder te weten dat je huid straktrok van de kou? 'Koud.'
'En rozen? Ruiken ze echt zo heerlijk?'
'Zie jij hier veel rozen?' Hij wist wel beter dan haar een direct antwoord te geven. Voor zover hij wist, kwamen Scires in haar verhalen niet voor. En dat wilde hij zo houden.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.9
freya.deneve
19/12/2015
0

Het is een super boek ! Als je eraan begint kan je niet meer stoppen. Je moet zeker de vervolgen ook lezen het is een beetje wreed maar het is wel een mooi einde.

Fine =)
05/04/2015
0

helemaal waar!

Fine =)
23/03/2015
0

Wauw! Als je begint te lezen is het eerst heel speciaal en een beetje vreemd, maar wel leuk, omdat je in een totaal andere wereld terecht komt en als je de wereld eenmaal kent is het een fantastisch verhaal! zeker de moeite!

Tim
13/01/2013
0

Collins, Rossi,... en vele anderen hebben universa opgericht die allen op elkaar lijken en toch heel verschillend zijn. Met al hun afzonderlijke schrijfstijlen geven ze al hun boeken een eigen karakter. "Een Wereld Zonder Hemel" heeft een karakter dat je moet leren kennen. Laat je meesleuren op een reis vol gevaren, in een wereld vol gevaren. 't Zal je niet berouwen!

Tim
09/01/2013
0

Een zeer goed boek. Zoals de sticker op de kaft al meegeeft, "voor lezers van De Hongerspelen". Een dystopisch verhaal dat zich afspeelt in een wereld die in twee is verdeeld: een groep mensen die het allemaal voor elkaar hebben (denken ze, maar eigenlijk zijn het een boel leugens bij elkaar), en een andere, arme groep buitenstaanders die weten hoe het echt ging. Een sf-boek zoals er de laatste tijd veel geschreven worden. Toch gaat het niet vervelen. Al die boeken hebben wel iets uniek! Een aanrader - wacht maar op het vervolg 'De Eindeloze Nacht'.

Lien
30/12/2012
0

Toen ik dit boek vond in onze schoolbibliotheek en zag dat er op de cover stond: "Voor fans van De hongerspelen" was er geen twijfel mogelijk! Dit werd het 2e boek dat ik zou lezen voor "De Weddenschap". En inderdaad, ik kan het niet ontkennen dat dit boek ook een echte topper is. Dus wanneer je een fan bent van De hongerspelen, niet twijfelen om ook dit boek te lezen!
(ps: er komt normaal ook een
vervolg op dit boek!)

Wat vind JIJ?

Aantal sterren