Cover van boek Arthur ontmaskerd
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Facet | 2008 | 247 pagina's
ISBN: 9789050165167

Arthur ontmaskerd

Gwyna is een jaar of tien als ze ontsnapt aan een woeste ridderbende die de boerderij overvalt waar ze in dienst is. Ze wordt gevonden door Myrddin, de verhalenverteller in het gevolg van Arthur, en die ontfermt zich over haar. Myrddin heeft grote plannen. Samen met Gwyna doet hij de wereld geloven dat de vechtersbaas Arthur eigenlijk een edelmoedige held is...

Nog steeds spreekt Koning Arthur, een Brits krijgsheer van meer dan veertien eeuwen geleden, tot onze verbeelding. Massa's verhalen zijn er rond hem, het ene al magischer dan het andere.
In dit boek voegt Philip Reeve een nieuw verhaal toe aan alle bestaande ridderverhalen. Een adembenemend verhaal van wat er écht gebeurd zou kunnen zijn, en dat een nieuw licht werpt op alle Arthurlegenden.

Lees een stukje

Alles bij elkaar vond ik het prettiger om een jongen te zijn. De dingen die jongens doen - zelfs de vervelende klussen - zijn beter dan vrouwenwerk. Ook de kleren zijn gemakkelijker, als je er eenmaal aan gewend bent.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.13889
stroobants.el
27/09/2009
0

heel mooi boek! het begin is een beetje doorbijten om erdoor te geraken maar eenmaal bezig kan je niet meer stoppen! heel speciaal en interessant wat gwyna allemaal meemaakt! een echte aanrader voor wie graag en veel leest!

leesbeest
02/09/2009
0

Dit boek heb ik op vakantie gelezen. Ik vond het echt wel goed. In het begin is het even doorbijten, maar uiteindelijk onthult zich een verhaal dat tegen al de clichés over koning Arthur ingaat.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren