Cover van boek Door het vuur
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Luitingh-Sijthoff | 2016 | 192 pagina's
ISBN: 9789024570423

Door het vuur

De 16-jarige Iris reageert aanvankelijk nogal koeltjes als haar biologische vader Ernest haar na twaalf jaar afwezigheid weer wil zien. Moeder Hannah, ex-model met schuldenberg en stiefvader Lowell, een aan lager wal geraakt acteur, hebben Ernest in hun verhalen flink zwart gemaakt. Nu Ernest echter ongeneeslijk ziek blijkt, wil Iris hem wel ontmoeten. Langzamerhand ontstaat een voorzichtige toenadering tussen vader en dochter, die heel wat met elkaar gemeen hebben...

Jenny Valentine overtuigt met een ontroerend portret van een unieke vader-dochterrelatie. Het onverwachte weerzien vormt de aanleiding om een stroom aan herinneringen op te halen, waardoor Iris en Ernest als personages echt tot leven komen. Iris neemt een wat afwachtende houding aan, durft anderen niet meteen te vertrouwen. Dat wordt stilistisch sterk weerspiegeld in een onderkoelde stijl, vol rake observaties en gevatte oneliners. Een intrigerend verhaal over liefde, schuld en rouw.

Lees een stukje

Toen ik mijn eerste vuur stookte was ik twaalf en ik was alleen. Ik verborg het in een uitgeholde eik op een laaggelegen plek in Griffith Park en sleepte er als een werkmier bij elkaar gesprokkelde takken en stukken schors naartoe. Ik bouwde het zorgvuldig op, nam er de tijd voor. In mijn achterzak zat een opgerold oud tijdschrift van Hannah om er de brand in te jagen, hongerig uitziende dames met strakke broeken en dito glimlachjes. Ik moest de pagina's precies goed in elkaar draaien, te los zouden ze affakkelen voor het hout zou pakken, te stevig zouden ze geen vlam vatten. Ik had het Lowell vaak genoeg zien doen op de benauwde, door onkruid verstikte binnenplaats van onze flat. Nu was het mijn beurt.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren