Cover van boek Die dag aan zee
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2003 | 207 pagina's
ISBN: 9045100444

Die dag aan zee

Sip, Sybille, kijkt terug op wat er gebeurde toen zij twaalf was: haar broer Cham verdronk terwijl zij lag te slapen op het strand. Ze komen uit een bijzondere familie, hun vader is kunstenaar en begrijpt zijn kinderen volstrekt niet en ook hun moeder lukt het niet om ze een warm nestgevoel, waar ze allebei naar verlangen, te geven. Cham is aan de drank, spijbelt meer dan hij op school zit en heeft een vriendinnetje. Sip ziet alles gebeuren en kan er niets aan doen.

Dit is een boek over echte mensen met echte problemen en over hoe ze daarmee omgaan. Sip en Cham worden niet begrepen door hun ouders en voelen zich soms eenzaam. Ze zoeken iemand om mee te praten, maar dat lukt niet altijd even goed. Dit is een aangrijpend boek dat je zeker niet onverschillig zal laten...

Lees een stukje

Cham was verliefd. 'O, hij is nooit ergens waar hij wil zijn'. Ja, dat zei Lotte, en 't was pure onzin. Cham was nu ergens waar hij dolgraag wilde zijn, namelijk in de buurt van die spriet. Hij wilde overal zijn als zij maar haar knokige armen om zijn middel had geslagen. Ik was nu ergens waar ik niet wilde zijn.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3
Renata
02/12/2022
4

Ik vond het een goed boek want het was tof om alle verhalen te horen en het is echt een leuk boek want het zijn gebeurtenissen die in het echte leven ook zouden kunnen gebeuren. Dit boek vind ik ook echt persoonlijk een aanrader, zeker lezen!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren