Cover van boek De dag dat alles anders werd
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
The House of Books | 2012 | 367 pagina's
ISBN: 9789044333787

De dag dat alles anders werd

Voor de 16-jarige Laurel is er een Voor en een Na. Voor het auto-ongeluk waarin haar beide ouders en broertje omkwamen, en Na, nu ze voor altijd gebrandmerkt is als het meisje dat iedereen verloor, het meisje waarmee iedereen medelijden heeft. Alleen David, wiens vader aan het stuur van de verongelukte auto zat, behandelt haar anders dan de rest...

Dit is geen kommer-en-kwelboek waarin het hoofdpersonage na haar verlies een hoopje ellende wordt. Omgaan met verdriet is moeilijk maar schoolbals, vriendjes, problemen met vriendinnen en moeilijke keuzes blijven zich aandienen. En misschien helpen ze Laurel wel.

Lees een stukje

Iets in Davids gezicht was zo kwetsbaar dat het me bekend voorkwam. Had ik dat wel eens eerder bij hem gezien? Of misschien bij mezelf? Ik ontdooide en een stemmetje in mijn hoofd zei: David is zijn vader niet. Je hoeft hem niet ook te haten.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.26923
11/01/2024
5

super!

Anoniem
11/05/2023
4

Een heel goed boek!

Lise
08/03/2021
4

“De dag dat alles anders werd”, is geschreven door Jennifer Castle. Laurel heeft op 16-jarige leeftijd al veel meegemaakt. Haar ouders en haar broer die zijn omkomen in een auto-ongeluk, wat nu, hoe moet het nu verder? Haar leven is een grote puinhoop geworden na het ongeval. Laurel probeert haar leven weer op een rijtje te zetten, maar dat gaat niet zo soepel zoals ze had gedacht zeker als er jongens in het spel komen en wanneer de band met haar beste vriendin stilletjesaan verdwijnt. Ondertussen wordt de band met David de buurjongen sterker. Ook David zijn mama is omgekomen in het ongeluk, zo hebben ze een connectie zonder dat ze het zelf willen beseffen.

Persoonlijk vind ik dat het boek heel leerzaam is, omdat je je kan verdiepen in de gevoelens en emoties van iemand anders. Ik als puber kon door het boek goed inzien dat ik niet de enige ben die soms met mijn gevoelens in de knoop lig. Laurel en David hun emoties zijn goed verwoord in het boek, waardoor je als lezer sterk meeleeft door wat er is gebeurd in hun leven. Ondanks de vele pagina’s leest het boek vrij vlot, want het taalgebruik is duidelijk. De ruimtes zijn goed beschreven waardoor je als lezer een goede inkijk krijgt waar de personages hun leven zich afspeelt, waardoor je een realistisch beeld van het boek krijgt. De schrijfster neemt de “problemen” bij jongeren vrij serieus en heeft dit gevoelig onderwerp goed in woord gebracht. Door het boek heb ik ook goed ingezien dat je leven niet perfect kan lopen, maar dat er vaak wat laagtepunten in te pas komen en dat je daaruit sterker wordt, veel uit leert en dat we er niet alleen voor staan. Het boek zet je aan het denken over het leven met de tegenslagen die je als puber kan tegenkomen. “Er is altijd een Voor en een Na”: Het zinnetje die je vaak ziet terugkomen in het verhaal heeft de schrijfster heel mooi uitgelegd wat ze daarmee bedoelt, ook dat was weer zeer leerzaam om het verschil in het dagelijkse leven van je gevoelens toe te passen.

Doordat ik het boek vrij goed vond, vind ik weinig tot geen negatieve punten om te bespreken. Wat ik misschien wat minder vond en wat minder aangenaam was om lezen was dat ze de verhaallijnen in het boek konden inkorten, want persoonlijk vond ik dat ze nogal rond de pot draaiden, waardoor het verhaal vaak te langdradig werd en zo was je rap afgeleid.

Ik raad dit boek zeker aan vooral bij jongeren, omdat het boek zich echt gaat verdiepen in de leefstijl van de 16-jarigen, zo kan je jezelf er goed in vinden. Door het lezen van dit boek vergat ik even al mijn problemen en kon ik me goed inleven in het leven van een ander. Het leest vrij vlot dus voor jongeren die direct afschrikken van de hoeveelheid pagina’s, geen schrik, je wordt direct mee in het verhaal getrokken, zeker de moeite waard om te lezen!

Jorien
19/11/2014
0

Ik vind de dag dat alles anders werd een heel goed boek. Het heeft een realistisch en aangrijpend verhaal dat je direct weet te raken. De schrijfster neemt je helemaal mee in het verhaal en in de gevoelens van Laurel. Het verhaal is daarom meeslepend en emotioneel. Jennifer Castle schreef het toch wel zware onderwerp op een lichte en herkenbare manier. Daardoor kunnen diegenen die nog nooit iets gelijkaardigs hebben meegemaakt zich toch inleven.
Ik vind het ook positief dat het verhaal niet alleen over het dramatische ongeval gaat maar ook over de dagelijkse dingen zoals vriendschap, liefde en school. De band die Laurel krijgt met David, en alle andere gebeurtenissen zijn onvoorspelbaar waardoor het verhaal je blijft boeien.
In het begin en op het einde van het verhaal wordt er gesproken over een Daarvoor en een Daarna. Deze hebben een speciale betekenis en geven een meerwaarde aan het verhaal.

23/10/2013
0

Leuk boek.

Hanne Vermote
02/05/2013
0

De dag dat alles anders werd is een boek die je van kop tot teen raakt. Je raakt heel snel bedolven onder de gevoelens van het slachtoffer,Laurel. Het verhaal heeft ook verschillende onverwachte wendingen die je helemaal niet ziet aankomen. Zo blijft het verhaal je boeien.
Het boek heeft misschien wel 367 pagina's maar het leest heel vlot dus het is zeker een aanrader !

Fran
14/04/2013
0

Het is echt een super goed boek. Zeker een aanrader. Leest ook heel gemakkelijk! :)

Wat vind JIJ?

Aantal sterren