Cover van boek Rebel met vleugels: het verhaal van Icarus
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2012 | 223 pagina's
ISBN: 9789045114057

Rebel met vleugels: het verhaal van Icarus

Op een dag komt er een nieuwe jongen op school, Icarus. Hij gedraagt zich anders dan de anderen: hij is vrolijk, brutaal en iedereen wil zijn vriend zijn. Samen met zijn zes klasgenoten beleeft hij de spannendste avonturen. Maar dan wordt hij verliefd op Ariadne, de dochter van de wrede koning Minos...

Icarus is de held uit een Griekse mythe die in dit verhaal wordt naverteld. Je gaat terug in de tijd, toen koning Minos heerste over Kreta. Hij liet Daedalus, de vader van Icarus, een doolhof bouwen waaruit niemand kon ontsnappen. Uiteindelijk zitten vader en zoon daarin gevangen. Totdat Daedalus een list verzint. Een list die Icarus fataal wordt.

Lees een stukje

We moeten iets vertellen. Het moet, want niemand mag het ooit vergeten. Het gaat over een vriend van ons. Hij danste op de zon. Zwom in het licht. Verdween in het schuim van de zee. Voor hem wordt het nooit meer nacht.
Hij was niet als wij. Een jongen zoals hij wordt zelden geboren. Anders. Altijd anders dan de rest. Dappere dwaas. Vreemde vogel. Je hield van hem of je haatte hem. Het is verboden om over hem te praten, maar wij laten ons niet tot zwijgen brengen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.857145
3.9/5 7 stemmen

Wat vind JIJ?

Aantal sterren