Cover van boek De chaos
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2010 | 336 pagina's
ISBN: 9789047703082

De chaos

Adam kan in de ogen van mensen zien wanneer zij zullen overlijden. Het valt hem op dat hij vaak dezelfde datum ziet, 1 januari 2027. Het kan niet anders, dan dat er een vreselijke ramp gaat gebeuren. Sarah wordt geplaagd door nachtmerries, sinds ze zwanger is van haar eigen vader. Ze droomt dat haar baby door Adam - die ze dan nog niet kent - wordt meegenomen in een vuurzee. Als ze op school Adam in levende lijve ontmoet, is ze doodsbang voor hem. Toch raken Adam en Sarah op elkaar aangewezen.

Dit verhaal is het vervolg op Deadline, waarin de ouders van Adam centraal staan. Adam erfde zijn speciale gave van zijn moeder. Blij is hij er niet mee. Je kunt de verhalen los van elkaar lezen. Spannend zijn ze allebei!

Lees een stukje

Het was hem.
En zijn gezicht was het gezicht in mijn nachtmerries. Aan de ene kant vol littekens, gesmolten.
Hoe is het mogelijk dat ik al wist dat zijn volmaakte gezicht zou verbranden? Hoe weet ik dat ik hem in een andere brand weer zal zien?
Ik dacht dat de nachtmerries misschien zouden ophouden als de baby er was. Ze begonnen tegelijk met haar, de eerste een paar weken voor ik zelfs maar wist dat ik zwanger was. Op een of andere manier had zij ze bij zich, en ik dacht dat ze misschien bij haar hoorden, dat ze ze weer mee zou nemen als ze mijn lichaam verliet. Maar ze heeft ze bij mij achtergelaten.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.375
4.4/5 8 stemmen
Lynn Van Nieuwenhove
02/07/2014
0

Net zoals Deadline is ook dit boek een echte pageturner. De chaos heeft dezelfde kwaliteiten als Deadline, maar toch vind ik dit boek beter omdat er minder lang wordt gepraat over hoe het is om de nummers te zien. Ook wordt het verhaal vertelt vanuit het standpunt van Sarah. Dit geeft het verhaal een ander perspectief en maakt het sterker. Er is wel een groot minpunt en dat is het einde. Ik vind het heel erg ongeloofwaardig in vergelijking met Deadline. Ondanks het einde ben ik benieuwd naar het derde en laatste deel van de Deadline-trilogie.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren