Cover van boek Elke seconde telt
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2013 | 237 pagina's
ISBN: 9789000323357

Elke seconde telt

Het is 2048. De geniale grootvader van de Nederlandse Noa heeft in het geheim een tijdscapsule ontwikkeld. Maar die uitvinding is, samen met de professor, in verkeerde handen terecht gekomen. Een extreemrechtse politicus reist ermee naar 1944 om Hitler te verwittigen voor D-day en er zo voor te zorgen dat de Duitsers de Tweede Wereldoorlog winnen. Alleen Noa kan de wereld redden van de ondergang; een zware last op de schouders van een vijftienjarig meisje ... .

Dit is niet alleen een razendsnelle avonturenroman die je in enkele minuten meevoert van 2048 naar 2013 naar 1944. Het is ook het verhaal van een onmogelijke liefde tussen Noa en Daan, een jongen uit 2013 die per ongeluk in het avontuur verwikkeld geraakt. Samen met de twee jongeren kom je op een wel heel bijzondere manier meer te weten over Wereldoorlog II.

Lees een stukje

Toen Daan naar Noa keek, viel zijn mond open. Niet omdat Noa een meisje was naar wie je als jongen graag keek. Dat was ze wel. Maar Daan werd helemaal in beslag genomen door de bizarre situatie. Het meisje lag op de grond, naast het haltafeltje waarvan de glasplaat uiteenlag in honderden scherven en splinters. Onder de trap stond een grote glazen bol.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.4
René
10/01/2024
5

Dit boek is zalig

 

layla
08/01/2024
1

heel goed hoor 

stien
18/01/2023
4

Heel tof boek, lees het nu!

Arthur
02/12/2022
4

Ik vond het een leuk boek omdat het gaat over de tweede Wereldoorlog en dat interesseert me wel. Het is voor mij een uitstekend boek een aanrader als je van de oorlog houdt. Het is ook een spannend boek vind ik. 

sander
14/09/2021
5

gewoon heel tof je moet het echt lezen

Degrave Marthe
27/05/2015
0

Elke seconde telt geschreven door Richard Hassink, is een spannend verhaal dat je meesleurt in de tijd.

In het jaar 2048 leeft Noa met haar opa die een beroemde wetenschapper is. Noa heeft het perfecte leventje totdat haar opa plots ontvoerd wordt. Ze staat voor een grote uitdaging. Zal ze opa's geheime experiment, een tijdreiscapsule, kunnen redden? En nog belangrijker, kan ze de geschiedenis redden?

Ik kon het boek wel smaken. Ik hou van boeken die spanning en romantiek samen kunnen brengen.
De schrijfwijze van de auteur zorgt er ook voor dat het verhaal vooruit gaat waardoor je blijft doorlezen.
De sciencefiction-elementen vond ik ook een pluspunt.
Wat ik jammer vond is dat het verhaal soms nogal voorspelbaar is en alles te gemakkelijk loopt. Alle obstakels werden zonder moeite genomen.

Dit originele boek is zeker een aanrader als je iets ontspannends wilt lezen. Ook voor mensen die van geschiedenis houden, heeft het boek onverwachte wendingen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren