Cover van boek Sequoia: een toekomstroman
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2010 | 192 pagina's
ISBN: 9789059083721

Sequoia: een toekomstroman

In een verre toekomst groeit Maarian op in het ondergrondse en hoogtechnologische Eden. Nadenken hoeft er niet meer, de ordediensten regelen het leven van de Edelingen. De geruchten gaan dat er nog steeds leven is in het 'Buitenland', terwijl de ordediensten hardnekkig volhouden dat sinds de Grote Ramp de oppervlakte van de aarde onbewoonbaar is.
De wijsneuzerige Maarian ontsnapt en gaat zelf op ontdekking. Niet alle Buitenlanders zijn even gelukkig met het vreemde bezoek...

Het Buitenland is wat er overschiet van de aarde na een eeuw van milieurampen: een primitieve beschaving van Krijgers en Gevers, van Autoriteiten en Schriftgeleerden. Ze leven er volgens het Geschrift. En daarin wordt voorspeld dat bezoek uit de Onderwereld - Eden - het begin van het einde betekent voor het Buitenland. Maarian moet dus opboksen tegen een pak vijandigheid, maar sluit net zo goed voorzichte vriendschappen.

Sequoia is het eerste deel van een fascinerend en slim tweeluik over de toekomst, over cultuurshocks en vooroordelen.

Lees een stukje

De man met het boek keek haar aan met een blik van triomf en Maarian had het beklemmende gevoel dat niet zij maar hij een overwinning had geboekt. Maar veel tijd om daar verder over na te denken kreeg ze niet. De Autoriteit gaf een teken dat haar onderhoud afgelopen was en liet haar door een van de deurwachters naar buiten escorteren.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.75
3.8/5 4 stemmen
Jaimie
06/11/2018
0

Dit boek is best fijn

ailanna
07/11/2016
0

Het was echt een goed boek!!! Ik ga meer boeken lezen van die schrijver!

koen
18/11/2015
0

Het was een goed boek en leuk om te lezen. Nu heb ik goesting om meer zo'n boeken te lezen.

Tamara Winckelmans
19/11/2014
0

Het boek Sequoia gaat over een meisje, Maarian/Sequoia, dat vanuit de Onderwereld naar het Buitenland vertrekt. Het begin van het boek is heel raar want ze is pas ontsnapt uit de Onderwereld en als lezer weet je niks. Je weet niet wie ze is, waar ze is waarom ze er is, maar dit maakt je wel nieuwsgierig. Vanaf ze bij Shuman terecht komt wordt het een best wel spannend boek. In het boek krijg je een zeer goed beeld van hoe de toekomst er mogelijk zal uitzien. Je komt terecht bij twee compleet verschillende volken en de moeilijkheid om je aan te passen aan het onbekende. Je krijgt ook te maken met vriendschap. Maar ook met de moeilijke keuzes die Maarian zal moeten maken. Kortom is het eer goed boek. De inleiding is misschien wat saai ,maar het is zeker de moeite om verder te lezen. Het boek heeft een open einde, hierdoor kijk ik ernaar uit om het vervolg boek te lezen.

Maxim horemans
23/11/2013
0

: Het was de eerste keer dat ik een science fiction verhaal las. Ik moet eerlijk toegeven dat het boek Sequoia mij niet aansprak. Het boek komt zeer traag opgang, er zit onvoldoende spanning in en er wordt (in het begin) te weinig informatie gegeven. Voor mij was dit boek een laagvlieger, dit komt misschien doordat ik liever van misdaadverhalen en waargebeurde verhalen houd. Ik kan pas spreken van een goed boek wanneer er veel spanning, een logische verhaallijn en een spannend einde bevat, dat was in dit boek niet het geval (persoonlijke mening). Ik kan niet goed oordelen of dit boek nu aan te raden valt of niet. Daarvoor heb ik te weinig ervaring met het science fiction genre.

Dries Desaever
21/11/2013
0

Sequoia, een boek over een postapocalyptische wereld, zo zijn er natuurlijk veel, maar dit boek is zeker iets helemaal aparts. Het is een verhaal vol spanning en tegelijkertijd ook voldoende achtergrond, voor de detailliefhebbers onder ons. Er zijn natuurlijk hier en daar een aantal lange en stille momenten in het boek waarin er niets gebeurd, maar die worden altijd beƫindigd door een moment waarop de spanning van de afgelopen paginas allemaal in een kort moment gegoten worden. Het enigste nadelige een beetje aan dit boek, en zeker voor mensen zoals ik die dit bij het starten met het boek niet wisten, is het open einde, de spanning word natuurlijk niet echt helemaal tot een grote climax opgebouwd maar het is natuurlijk nooit echt aangenaam dat het verhaal op die manier onderbroken wordt. Al bij al is het een zeer goed, diepgaand en afwisselend boek dat zeker de moeite is om eens te lezen, zeker wanneer je een boek in deze categorie zoekt.

Jordi Vandenhouwe
06/10/2013
0

Zoals de titel al doet vermoeden, en zoals je kan verwachten van schrijver Kirstin Vanlierde, gaat dit boek over de toekomst. Zo zijn er regelmatig verwijzingen naar hoe de mens tussen de 20ste en de 22ste eeuw de wereld heeft kapotgemaakt. In het begin is het een redelijk saai boek, zo zit je ongeveer 60 bladzijden lang te wandelen, waar slechts af en toe iets belangrijks vermeld wordt. Vanaf dan wordt het eigenlijk wel spannend, omdat je je afvraagt hoe het afloopt met het meisje. Ik vond het wel een beetje spijtig dat het boek een open einde had, maar dat is omdat er hoogstwaarschijnlijk een 2de deel komt. Als je houdt van boeken die over de toekomst gaan, dan is dit, ondanks het trage begin toch wel een aanrader.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren