Cover van boek Stroom
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Vos | 2018 | 48 pagina's
ISBN: 9789082856910

Stroom

We nemen voortdurend beslissingen (ook als we niet beslissen). We springen, vallen en staan weer op. We proberen om te gaan met grote veranderingen. Dat is een hele uitdaging. Het is zoals voor het eerst in een zwembad stappen en gokken waar de overkant is. Zo kan je dit stripgedicht lezen. Of je leest een getekend verhaal over iemand die gaat zwemmen, in een zwembad en in de zee. En over de ontmoeting met de walvis.

Een graphic poem is een getekend gedicht. Is Stroom dan een stripverhaal? Zeker. Is het beter dan een stripverhaal? Het is vooral anders. En bijzonder. Dit dunne boek is vooral een belevenis. Je kan het snel lezen, doorbladeren. Of je blijft hangen bij één zin, enkele zinnen en proeft ze langzaam. Jij kiest zelf hoe je leest!

Lees een stukje

Je wilde het achter je laten: het gespat, gekrijs en gejoel. Tussen die vrolijkheid rond de duikplank vind jij geen plaats, hoe hard je dat ook probeert. Je hebt nooit het juiste badpak of het juiste praatje. Je hebt er geen idee van hoe je sociaal kunt zijn, of verleidelijk. Je went nooit aan de vleeskeuring. Dan maar de rotsen, de golven, het eenzame gekrijs van de vogels. Liever een verdriet dat je kent dan eenzaam in de meute.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren