Cover van boek Herinneringen van een denkbeeldig vriendje
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Mistral/Moon | 2012 | 384 pagina's
ISBN: 9789049952426
Dit boek staat in de lijst Denkbeeldige vrienden

Herinneringen van een denkbeeldig vriendje

Budo is het denkbeeldige vriendje van de autistische Max. Omdat de jongen anders is dan andere kinderen, leeft Budo al zo lang en ziet hij er zo menselijk uit. Wanneer Max verdwijnt, wil Budo hem de kracht geven om zichzelf te redden. Maar als Max té onafhankelijk wordt, zou zijn denkbeeldige vriendje wel eens voorgoed kunnen verdwijnen ... .

Dit boek heeft wel een héél bijzondere verteller. We zien de wereld door de ogen van een denkbeeldig personage, iemand die alleen maar bestaat omdat Max hem verzonnen heeft. Toch kan Budo er alleen op uit trekken, en begrijpt hij de wereld veel beter dan zijn mensenvriend. Een origineel boek over een buitengewone vriendschap!

Lees een stukje

Hoe denkbeeldige vriendjes eruitzien wordt helemaal bepaald door de fantasie van hun mensenvriend. Max is heel creatief, dus heb ik twee armen, twee benen en een gezicht. Bij mij ontbreekt niet één lichaamsdeel, en daarmee ben ik een uitzondering in de wereld van denkbeeldige vriendjes. De meeste hebben wel een of ander mankement, en sommige zien er niet eens menselijk uit.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.833335
4.8/5 3 stemmen
Me
11/11/2020
5

Nog nooit een boek zoals dit gelezen. Prachtig!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren