Cover van boek Ik ben, ik ben, ik ben: zeventien keer rakelings langs de dood
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Nijgh & Van Ditmar | 2018 | 271 pagina's
ISBN: 9789038805030

Ik ben, ik ben, ik ben: zeventien keer rakelings langs de dood

De titel van het boek spreekt voor zichzelf. In deze autobiografie vertelt de romanschrijfster Maggie O'Farrell over 17 keer dat ze bijna overleed. Sommige bijna-dood ervaringen zijn letterlijk, andere figuurlijk, vaak gruwelijk, soms subtiel. Zo verdrinkt ze zowat, sterft ze net niet tijdens haar bevalling, wordt overvallen in Latijns-Amerika,...
De spannende gebeurtenissen tilt de schrijfster geslaagd naar een hoger niveau, waardoor ze ook kritiek kan uiten op de maatschappij. Je leest slechts enkele fragmenten uit haar leven, evenwel krijg je een goed beeld van haar fascinerende persoonlijkheid.

Dit korte boek leest als een trein. Onderweg kom je verschillende emoties tegen: een lach, een traan en veel huiveringen. Je mond zal meermaals openvallen van verbazing.

Lees een stukje

Ik heb er nooit moeite mee gehad om een groep te verlaten, om tegen het alfamannetje of alfavrouwtje in te gaan. Ik heb nooit veel gegeven om bendes, om sociale clans, ik hoefde niet zo nodig ergens bij te horen. Toen ik nog maar heel jong was, wist ik al dat ik niet bij een kliekje wilde, dat dat niet mijn soort mensen zijn. Dat is het dus niet wat mij ertoe brengt om daar op de kademur overeind te krabbelen, op te staan in de lichte bries die van zee komt, en te zeggen: 'Ik doe het.'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Jin
29/05/2023
4

Ik vond het een spannend boek dat vlot leest, ze vertelde de verhalen met heel mooie zinnen. Wat ik minder goed vond waren de titels bij elk hoofdstuk want ze waren best saai en je kreeg niet echt zin om te lezen als je de tittels las. Bij de verhalen was er een beetje te veel extra informatie waardoor ik uit de sfeer kwam, maar in het algemeen was het een tof en spannend boek.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren