Cover van boek Erebos
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2011 | 411 pagina's
ISBN: 9789047703730
Dit boek staat in de lijst Winnaars Leesjury

Erebos

Wanneer Nick eindelijk één van de mysterieuze dvd's die op school de ronde doen, in handen krijgt, blijkt het om een computerspel te gaan. Maar Erebos is niet zomaar een game. Achter de 'characters' lijken echte personen schuil te gaan, wat het spel des te realistischer en verslavender maakt, zodat het zijn spelers al snel volledig in zijn macht heeft...

Wie gaat er schuil echter de bode uit Erebos, die spelers opdrachten geeft in de buitenwereld? En hoe ver zou jij gaan in het uitvoeren van die opdrachten? Dit boek sleurt je, samen met Nick en zijn vrienden, mee in een razendspannend spel dat de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid doet vervagen, werkt net als de game verslavend en doet je stil staan bij je eigen grenzen.

Lees een stukje

'Regel 3: de inhoud van het spel is geheim. Praat er met niemand over. Vooral niet met niet-geregistreerden. Met andere spelers kun je, tijdens het spel, bij de kampvuren een gesprek voeren. Verspreid geen informatie over vrienden of familie. Verspreid geen informatie op internet.'
Alsof jij dat zou merken, dacht Nick, en hij tikte 'Oké'.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
Anoniem
04/11/2023
5

1 woord: fantastisch, het grijpt je, maakt je verslaafd en houdt je vast. Het eindigt en je denkt f#ck wat nu. 

toon
29/09/2021
5

geweldig boek! het neemt je mee naar een andere realistische wereld

Allesandro
13/09/2021
5

Ik vind het echt een goed boek. Het is echt verslavend eigenlijk.

T
08/06/2017
0

Wauw, dit boek is echt verslavend spannend! In het begin lijkt het saai, maar het wordt steeds gruwelijker. Het einde is heel onverwacht, het is niet zo spectaculair als ik had verwacht. Dit is het soort boek dat geen happy end nodig heeft, toch is het zo en misschien is dat wel jammer. Het is in ieder geval een echte aanrader.

Lynn Van Nieuwenhove
24/12/2013
0

Dit is een fantastisch boek. Het behoort absoluut tot mijn favorieten. Het is een dik boek, maar het wordt geen enkele keer langdradig en het is spannend van begin tot eind en dat meen ik. Er zijn niet veel boeken die zo spannend zijn. De spanning blijft erin zitten tot op het einde. 'Erebos' laat je geen moment los!

Siebe
08/11/2013
0

Het is een prachtig boek dat ik iedereen aanraad!

Sietske
30/05/2013
0

Echt een geweldig boek. En net zo verslavend als de game waar het over gaat. (heb een keer serieus tot half 2 s'nachts gelezen). En het einde is ook geweldig, het klopt gewoon allemaal precies. Dit moet je gewoon lezen.

P.S. Ik háát het als een boek als dit uit is.

Jasper
14/04/2013
0

Een zeer spannend boek met een ongelooflijk origineel verhaal. Je leeft mee met het hoofdpersonage en het is moeilijk om het verhaal los te laten. Stoppen met lezen is hier een hele opgave.

wieny
02/12/2012
0

Echt een kei goed boek! Ik zie het eigenlijk nog in het echte leven gebeuren. En het einde is echt zo spannend!! Dit moet je gewoon lezen!

wieny
22/11/2012
0

Echt een boek waar je een WAUW gevoel bij krijgt. Vooral op het einde. Echt een aanrader!!!

Evelien
17/10/2012
0

Mooi verhaal, maar ik heb er wel lang over gedaan om het uit te lezen. Ik was ziek en geraakte steeds de draad van het vrhaal kwijt.

lien
21/09/2012
0

Toen ik in de bib merkte dat dit boek bij de volwassenen stond verdween mijn zin in lezen als sneeuw voor de zon. Mismoedig ging ik de bib uit. Een halve week later was ik nog altijd niet begonnen met lezen en ik besloot om het die avond te proberen. Al na de 2e avond kreeg ik spijt dat ik niet vroeger ben begonnen met lezen! Ik lees altijd 's avonds voor ik ga slapen en ik merkte dat (omdat ik niet kon stoppen met lezen) er vaker en vaker in plaats van 9 uur 9u30 op mijn klok stond. Ik begon weer uit te kijken naar het laatste half uurtje van de dag.

Wat ik zo leuk vond aan dit boek ? De vele gevoelens die soms zelfs tegenovergesteld zijn:
- spanning en ontspanning
- speler en vijand
- verwarring
- liefde en haat
- ...

En dat allemaal in 1 boek !!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren