Cover van boek Layers
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2017 | 368 pagina's
ISBN: 9789047708681

Layers

De 17-jarige Dorian leeft op straat, scharrelt eten bij elkaar in vuilcontainers en levert een voortdurende strijd met andere zwervers. Een gewelddadige strijd zo blijkt, wanneer Dorian, het zakmes nog in z’n hand, wakker wordt naast het lijk van dakloze Emil. Terwijl Dorian zich wanhopig afvraagt wat er echt gebeurt is, verschijnt Nico, die hem onderdak én een nieuwe toekomst belooft. In villa Bornheim krijgen jonge delinquenten een nieuwe kans. Als tegenprestatie wordt Dorian ingezet voor Bornheims liefdadigheidsinstelling; hij moet flyeren en wordt koerier van pakjes met onbekende inhoud. Wanneer Dorian een pakje opent, schrikt hij van de inhoud en staat meteen zijn leven op het spel...

Layers is een spannende, gruwelijke, mysterieuze avonturenroman en thriller, vol onverwachte wendingen. Dorian weet niet langer wie hij nog kan vertrouwen, wordt voortdurend op het verkeerde been gezet. Je gaat echt met Dorian meeleven, en hoopt dat hij het haalt. Dit boek zet je echt aan het denken; gaandeweg vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plaats. Hoewel … wedden dat de grootse finale toch nog als een verrassing aankomt?

Lees een stukje

Slaperig voelde hij aan zijn gezicht. Hij wilde het water afvegen – alleen was het geen water.
Te warm.
Te kleverig.
En die geur...
Zijn ogen gingen langzaam open, alsof het tegen zijn zin was. In het flauwe licht van de buizen aan het plafond zag hij iets roods op zich af komen.
Dorians lichaam reageerde nog voor hij zelf echt doorhad dat het bloed was.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 1 stem
arber
20/10/2022
0

cool

Wat vind JIJ?

Aantal sterren