Cover van boek Safa, de kleine woestijnbloem : de waargebeurde redding van een jong Afrikaans meisje
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Boekerij | 2015 | 288 pagina's
ISBN: 9789022574638

Safa, de kleine woestijnbloem : de waargebeurde redding van een jong Afrikaans meisje

Het fotomodel Waris Dirie is bekend in de hele wereld. Ze vecht ook tegen besnijdenis van meisjes en vrouwen. Over haar eigen leven maakte ze de film ‘Desert Flower’. Het meisje Safa speelde toen de kleine Waris. De ouders van Safa tekenden een contract, waarin ze beloofden om Safa niet te besnijden. Maar nu overwegen de ouders om hun dochter toch te besnijden.

Kan dat wel, je dochter niet besnijden als je in een klein dorp in Djibouti leeft? Waris Dirie wil zeker zijn dat kleine Safa het goed stelt en zoekt het kleine meisje weer op. Ze gaat ook het gevecht aan met Safa’s vader. Die man meent het goed. Maar kunnen Waris Dirie en Safa’s vader de kloof tussen het westerse denken en de gewoontes in een arm dorp in Afrika overbruggen? Die zoektocht maakt deel uit van het warme en erg mooie verhaal in dit boek.

Lees een stukje

Idriss nam weer een lange trek en zei met een sarcastische lach: ‘Ja, maar welke prijs betalen we daarvoor? Je hebt geen idee hoe vaak we de dag vervloeken waarop we dat contract met die filmmensen van jou hebben ondertekend. Denk je soms dat we toen al begrepen wat het voor ons zou betekenen? Jullie hebben jullie film opgenomen en zijn vervolgens weer naar Europa vertrokken, maar ik moet elke dag weer leven met de jaloezie en de afgunst van de anderen!’ Zijn harde woorden sneden in mijn ziel. Dit was precies waar ik altijd bang voor was geweest: dat ons zou worden verweten dat we de mensen in Afrika in de steek lieten.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Karen
02/11/2017
0

Super boek! Een zeer interessant en inspirerend boek dat je helemaal mee neemt. Iedereen moet dit boek zeker eens een keer lezen!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren