Cover van boek Onze verborgen tranen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Boekerij | 2011 | 223 pagina's
ISBN: 9789022558270

Onze verborgen tranen

Toen topmodel en VN-ambassadrice Waris Dirie ontdekte dat vrouwen besnijden niet alleen in Afrika maar ook in Europa voorkwam, besloot ze daarover te schrijven. Haar boek is een persoonlijk verslag van haar ontmoetingen met slachtoffers en daders, van haar onderzoek naar de situatie in de verschillende Europese landen, van de religieuze en culturele beweegredenen die aan de basis van deze verminking liggen.

Wie zijn de slachtoffers, wie zijn de daders? Waar staat de wetgeving en wat kunnen we ertegen doen? Die vragen tracht Waris Dirie in het boek te beantwoorden. Een ontroerend pleidooi tegen vrouwenbesnijdenis in Europa. Bijzonder doorleefd geschreven.

Lees een stukje

Op het grote bed ligt een meisje van een jaar of tien, maar zeker niet ouder dan twaalf. Ze is naakt. Vier volwassen vrouwen staan om het bed heen en houden haar vast. Tussen haar gespreide benen zit een oude vrouw met een scalpel in haar hand. Het laken is donkerrood, doordrenkt met bloed. Het meisje gilt doordringend; ze houdt niet op met gillen. Ze gilt direct in mijn hart. Deze gil maakt me steeds weer wakker, en het lijkt wel alsof hij in mijn kamer weergalmt. Geschokt sta ik op, loop naar de keuken en haal een glas water.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.75

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren