Cover van boek De kleine bedrieger
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Geus | 2012 | 252 pagina's
ISBN: 9789044518856
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Noord-Afrika

De kleine bedrieger

Mehdi is pas tien als hij naar het Franse lyceum in Casablanca gaat. Mehdi is geen zoon van rijke diplomaten of Franse expats - zoals zijn klasgenoten - maar een slimmerik die een beurs gekregen heeft. In het lyceum gaat een hele nieuwe wereld voor hem open. Een wereld waarin hij de weekends doorbrengt bij een Franse klasgenoot, maar ook eentje waarin een begeleider hem ‘Fatima’ noemt en hij naast de hoofdrol in een toneelstuk grijpt omdat een engel blond moet zijn.

In deze semi-autobiografische roman beschrijft Fouad Laroui hoe culturen botsen en versmelten, en hoe iedereen die een nieuwe cultuur binnentreedt, zichzelf opnieuw moet uitvinden. De bijzondere Mehdi geeft heel die culturele ontdekkingstocht iets verfrissends. Dit is een verrassend opgewekt boek!

Lees een stukje

'Nee maar, Mehdi, je hebt ons nooit gezegd dat je zo'n knappe moeder had. En zo jong.'
Het is een feit dat zijn moeder jong is. Ze is nog geen dertig. Ze weet niet wat ze moet zeggen. Wie zijn die mensen? Mokhtar heeft haar waarschijnlijk op de hoogte gebracht van wat hijzelf weer van de conciërge had gehoord, maar ze weet het niet zeker. Zijn dat soms die fantastische Fransen die voor Mehdi hebben gezorgd toen zij niet naar Casablanca kon komen? Half fluisterend zegent ze hen toch maar voor alle zekerheid. Madame Berger, die niet beseft dat ze zojuist een plekje in het paradijs heeft gekregen, steekt aarzelend haar hand naar haar uit, die de ander vol overgave drukt (ze geeft altijd alles honderdvoudig terug, merkt Mehdi bij zichzelf op).

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren