Cover van boek Drarrie in de nacht
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Vrijdag | 2014 | 183 pagina's
ISBN: 9789460012600
Dit boek staat in de lijst Nachtelijke verhalen

Drarrie in de nacht

Ze wonen in Waasdorp en heten Fouad, Maurice, Ayoub en Karim (al heet die laatste eigenlijk Kevin). Ze zijn Drarries. Ze mogen hun huis niet meer binnen. Ze komen samen in een pitabar, ze maken het heel wat mensen moeilijk. Of hebben ze het vooral moeilijk met zichzelf? Ze zijn jong, ze zijn rad van tong, ze gebruiken drugs en gaan naar de hoeren. Ze zoeken naar de zin van het leven… Is die zin jezelf volspuiten met hormonen? Of als vrome moslim gaan strijden in Syrië?

Treed binnen in de wereld van Drarries! Ze wonen naast ons en bij ons, maar ken je ze echt? Meester-verteller Fikry El Azzouzi schotelt je het verhaal voor van jongeren van bij ons, jongeren met roots in een andere cultuur. Jongeren op zoek naar zichzelf en naar hun plek in de wereld. Dit is een ongelooflijk knap en confronterend verhaal. Lezen!

Lees een stukje

Hier zit ik, midden in de nacht in een witte Porsche Cayenne Turbo S. In zo’n wagen voelt het goed om naar Brussel te rijden. In nog geen vijf seconden haalt hij op zijn dooie gemak honderd kilometer per uur. Misschien weet je het niet, maar dat is verschrikkelijk snel voor zo’n grote en zware wagen. Zo’n auto is altijd mijn droom geweest, maar nu de droom zo dichtbij is, lijkt het mij niets meer. Ik moet op zoek naar een betere droom.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
FAYSAL
16/09/2020
5

STRIJDER

Wat vind JIJ?

Aantal sterren