Cover van boek Jij en ik
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lebowski | 2010 | 126 pagina's
ISBN: 9789048808267

Jij en ik

Lorenzo heeft het moeilijk op school. Eigenlijk kent niemand hem. Zelfs zijn eigen ouders niet. Hij wil zo graag normaal zijn. Wanneer hij het plan opvat om te doen alsof hij op reis vertrekt met vrienden die hij niet heeft, komt hij in contact met zijn stiefzus. Zij heeft heel andere problemen. Echte problemen. Hoewel hij in eerste instantie niets met haar te maken wil hebben, duwt het lot hen juist in elkaar armen.

Dit boek is prachtig in zijn eenvoud. Het is ongelooflijk hoe een auteur zo'n uitgebreid verhaal in zo weinig woorden kan vatten. De stijl is eenvoudig, maar het boek is zo rijk aan inhoud en het blijft nog lang in je hoofd hangen.

Lees een stukje

Ik sperde mijn ogen wijd open. Er werd gemorreld aan het slot van de deur. Niet één keer was de gedachte door me heen gegaan dat er iemand in de kelder zou kunnen komen. Ik staarde naar de deur, maar kon me niet bewegen, alsof ik was vastgekleefd aan het bed. Mijn luchtpijp zat dicht en ik kon bijna niet ademen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.7
3.7/5 6 stemmen
Wally Scheers
13/03/2013
0

Niccolò Ammaniti vertelt in dit dun meesterwerk het verhaal van een jongen, Lorenzo, die moeite heeft om contacten te leggen. De manier waarop Ammaniti in dit boek de introverte wereld van een jongen die echte problemen heeft, maar deze verborgen houdt voor de buitenwereld, schetst, is weliswaar verbluffend! Een echte aanrader voor wie graag aangegrepen wordt door een verhaal. Tipje van de sluier: de plot grijpt je naar de keel; de schrijver maakt je zo geboeid door het ontroerende element van het verhaal dat het einde, mij toch in ieder geval, echt heeft verbaasd. Namiddag vrij? Trek wat tijd uit om je literair te laten verwennen door 'Ik en jij' van Niccolò Ammaniti.

jeroen vastmans
04/10/2012
0

Ik hebt het boek “Jij en ik” gelezen. Het hoofdpersonage Lorenzo gaat eigenlijk niet graag naar school omdat hij gepest wordt. Hij zegt tegen zijn moeder, een leugen, dat hij met klasgenoten (de pesters)en hun familie mee gaat skiën in Cortina. Maar in werkelijkheid gaat hij niet mee skiën, maar hij verschuilt zich in de kelder van het appartementsgebouw waar hij woont. Maar als zijn moeder hem opbelt en vraagt, of ze met de moeder van Alessia (klasgenoot) mag praten, zegt hij dat ze aan het rijden is en dat je ze niet mag storen. Iedere keer dat zijn moeder hem opbelt, vertelt hij haar een leugen om tijd te rekken, zodat hij niet ontdekt wordt. Tijdens zijn verblijf in de kelder, ontmoet hij per toeval zijn halfzus.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren