Cover van boek Joe & ik
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2014 | 204 pagina's
ISBN: 9789047706267

Joe & ik

Wanneer Woelies vader Joe verneemt dat hij aan een ongeneeslijke ziekte lijdt, weigert hij een opname in het ziekenhuis. Joe wil z’n laatste weken zinvol doorbrengen, samen met z’n zoon. Het tweetal onderneemt uitstapjes naar Amsterdam, Brussel, Bonn en Keulen. Tijdens deze excursies leert Woelie een geheel andere Joe kennen, maar moet hij tegelijkertijd ook steeds meer verantwoordelijkheid opnemen voor z’n doodzieke vader. Bovendien heeft Woelie zo z’n eigen problemen.

Mireille Geus is er prima in geslaagd om de complexe, maar tegelijkertijd ook liefdevolle vader-zoonrelatie te beschrijven. Hoewel Joe zeker geen modelvader is, probeert hij z’n zoon toch zo goed mogelijk op te voeden. De reisverslagen zijn knap uitgewerkt en verbeelden de innige band tussen vader en zoon erg sterk. Dankzij Woelies nuchtere, vaak humoristische kijk op het leven, wordt ‘Joe & ik’ nergens een zwaarbeladen verhaal, maar overtuigt het integendeel als een krachtige ode aan het leven.

Lees een stukje

‘Woelie,’ onderbrak pa m’n gedachten, ‘ik leg het net uit, ik wil één keer in m’n leven iets helemaal afmaken. En dit is mijn keuze. Dit wil ik. Dit ga ik doen.’ Ik hoorde die bekende klank in z’n stem, die verdomde onwankelbare zekerheid van hem. Doodziek naar de top van een heuvel lopen voor niets. Voor een idee, een gedachte. ‘Ga je mee?’ ‘Pa…’ Weer wilde ik nee zeggen en dat hij ook niet moest gaan. Dat het waanzin was. Maar ik zei: ‘Tuurlijk. Ik laat je niet in de steek.’

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren