Cover van boek Donker woud
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Ambo Anthos | 2018 | 304 pagina's
ISBN: 9789026344220

Donker woud

Voel jij soms een onverklaarbare drang om je leven eens volledig te veranderen? In dit boek gooien twee hoofdpersonages hun leven dramatisch om. Na 35 jaar scheidt Jules Epstein van zijn vrouw, geeft hij zijn job als advocaat op, en begint hij zijn bezittingen in een hoog tempo weg te geven. Hij neemt zijn intrek in het Hilton-hotel in Tel Aviv, waar op hetzelfde moment Nicole, een schrijfster uit Brooklyn, haar writer’s block probeert te overwinnen. De schrijfster wordt door een mysterieuze man meegetrokken in een Kafka-project: in een betralied huis met dertig katten, ligt een collectie onuitgegeven manuscripten van Kafka, de legendarische schrijver.

De verhaallijnen in dit boek zijn onwaarschijnlijk, maar dat is net het opzet van de auteur, Nicole Krauss. Ontsnappen aan de werkelijkheid is een drijfveer die beide personages samenbrengt. Het resultaat is een fascinerend boek dat de grenzen van de werkelijkheid en de waarheid verkent. Want we mogen het ‘echte’ soms wat meer wantrouwen...

Lees een stukje

Toen mijn zonen naar de reden voor mijn trip vroegen, zei ik dat ik research voor mijn boek moest gaan doen. Waar gaat het over? vroeg de jongste. Hij was voortdurend verhalen aan het schrijven, soms wel drie per dag, en zou een dergelijke vraag over zijn eigen werk niet vervelend hebben gevonden. Een hele tijd spelde hij de woorden zoals hij dacht dat ze gespeld moesten worden, zonder spaties ertussen, wat zijn teksten voor eindeloos veel interpretaties ontvankelijk maakte, net als de ononderbroken snoer woorden in de Thora.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren