Cover van boek De wereld volgens Garp
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Bezige Bij | 2004 | 573 pagina's
ISBN: 9789023416623

De wereld volgens Garp

Deze roman vertelt het dolle levensverhaal van Garp. Hij groeit op als het kind van een vrijgevochten alleenstaande moeder, die werkt als verpleegster op een Amerikaanse jongensschool. We kijken mee hoe Garp opgroeit, trouwt en een gezin sticht, terwijl hij verwoed probeert een succesvolle schrijver te zijn. Hoewel dit nogal huisje-tuintje-beestje klinkt, is Garps leven allesbehalve saai: hij beleeft schokkende dingen, maar ook veel grappige avonturen. Zo duikt er een fietsende beer op, is Garps beste vriendin een transgender American football speelster, en krijgt hij te maken met overspel en moordaanslagen. Op een luchthartige manier pakt John Irving onderwerpen aan als feminisme, dood, en seksualiteit.

Aan jou om te beslissen of je deze moderne klassieker eerder een tragedie of een komedie vindt!

Lees een stukje

Op een dag ging Garp in de worstelzaal naast Helen zitten. Hij was zich sterk bewust van een puist in zijn nek en van het feit dat hij zweette. Haar bril leek zo erg beslagen dat Garp betwijfelde of ze wel kon zien wat ze las. 'Jij leest heel wat af,' zei hij.
'Lang niet zoveel als je moeder,' zei Helen zonder hem aan te kijken.
Twee maanden later zei Garp tegen haar: 'Als je blijft zitten lezen in zo'n warm hok als dit, bederf je je ogen nog eens.'
'Ik heb al bedorven ogen,' zei ze. 'Ik ben geboren met slechte ogen.' Maar voor Garp waren het heel mooie ogen, eigenlijk zo mooi dat hij daarna niets meer tegen haar wist te zeggen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Wat vind JIJ?

Aantal sterren